• muğla'da 2020'nin son günü gerçekleşen olay.
    haber

    mugla'da yasanan olay en azindan haber olmus.

    hayvancilik yapan biri olarak ve bolgemizde cok fazla sokak köpeği bulunmasindan dolayi, yılda en az 10 hayvanimizi sokak köpeklerine kaptiriyoruz. bunun sebebi ise kimse kusura bakmasin "uyutmamak". coplukten beslenen, ciftlesip yavruladiktan sonra kopege acliktan dogan yavrularini yediren zihniyetin adı hayvanseverlik olmuş.
    belediyenin de eli kolu bağlı çünkü bir hayvani uyutsa aniden saçı kirmiziya boyali 50 yaşında dul bir abla eyleme baslayacak.

    sokak hayvanlarina bayat ekmek toplayip yol kenarlarina atan zihniyetin adı hayvanseverlik olmus.
    bizim otlayan koyunlarimiz, ineklerimiz o ekmekleri yiyince ölüyorlar haberiniz var mi? o sokak hayvanlarina dökülen ekmekleri yedirmemek, sürüyü kaptirmamak icin 1 coban fazladan tutuyoruz haberleri var mı?

    asla bilinclenecegimizi dusunmuyorum ama, objektif olunursa cozulebilecek basit sorunlardan ibaret bir konu.

    edit: bir sürü kufurlu mesaj aldim. siktirip gidelim de bu dediklerim gerçek ama. koyun ve keciler doydugunu bilmez şişer ölürler. ekmegi de cok yedigi zaman ota aliskin olan bunye bagirsakta ekmegi ceviremez ve ölür. bilmeden konusmayin bir keresinde 20 kusur davarimiz bu yüzden. bi konu hakkinda yeterli bilginiz yoksa konusmayin. diyinki kardesim uyutmak son care olsun biz hayvanseveriz, barinaklara denetci atayalim, saha personeli atayalim sokaklarda yasayan hayvanlara bakalim. eyvallah bas ustune. bu ne kufurdur kardesim ya.

    edit 2: birisi de hayvanlarin altindaki gubreden bahsetmis. yahu adamin garibanligini gectim, fiziksel durumunu gectim hic onemli degil. kış zamani hayvanin alti mi temizlenir gubre olur ki sicak tutsun "alti kuru olmasi kaydiyla".
    bahar gelince temizlenir ki pire yapmasin. herkes her isi bilmek zorunda degil ama yorum yapmak zorunlu sanki. bakin arkadaşlar kufur uretmeyin, sadece cozum uretmeye calisalim cok mu zor?
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap