82 entry daha
  • kendisi hakkında vikipedia'da yazanları buraya alıntılayıp kısaca tek bir yorum yapmak istiyorum,

    -----------------------------

    mustafa hoş, gazeteci, televizyoncu, yazar.

    mustafa hoş, gazeteciliğe zonguldak’ta başladı. zonguldak’ta yerel inanış gazetesi ve günaydın muhabirliği yaptı. günaydın gazetesi ankara büroda muhabir haber müdür olarak çalıştı . daha sonra istanbul’da star tv kanal 6 televizyonlarında haber müdürü ve yayın koordinatörü ve genel yayın yönetmeni görevini yürüttü.

    tv8 kanalının kurucu kadrosunda görev aldı. metin uca ile günaydın türkiye ve pişti gibi programları hayata geçirdi. 24 kanalını kurdu , genel müdürlüğünü yaptı haber televizyonculuğunda yeni bir dönemi başlatan moderatör sistemini hayata geçirdi. 24 kanalından siyasi baskı gelince de istifa etti.

    2010 yılında ntv haber genel koordinatörlüğü yaptı. bu görevi yaptığı sırada savcı ilhan cihaner’in makamında gözaltına alınmasını. “ başsavcıya abluka” başlığı ile duyurdu. “başsavcı’ya abluka” başlığından rahatsız olan tayyip erdoğan, ak parti hükûmeti ve fethullah gülen cemaati’nin baskısı ile karşılaştı. “başsavcı’ya abluka” başlığı kanalda olmadığı bir saatte ak parti hükümeti/fethullah gülen cemaati’nin istediği gibi değiştirilince istifa etti. bunun intikamı olarak da gazetecilik yapması engellendi.

    gezi direnişi döneminde +1 kanalının genel yayın yönetmenliğini yaptı. gezi haberlerini sansürlemesi istenince de istifa etti.

    “zamanın ruhuna rağmen”, “abluka” ” bigboss “ve “çığlık” kitaplarını yazdı. tayyip erdoğan’ın gerçek hayat öyküsünü yazdığı bigboss kitabından dolayı hakkında 5 tane dava açıldı. toplamda 10 yıl hapis cezası ile yargılanıyor ve 200 bin lira tazminat isteniyor. son olarak da “7 yaşında çocukla evlenilir” diyen nurettin yıldız’a “pedofili savunucusu” dediği için hakkında dava açıldı.

    -----------------------------

    şimdi, adam tarafsız gazeteci nedir sorusunun ete kemiğe bürünmüş hali iken...

    sikeyim sizin fenerbahçenizi, galatasarayınızı, futbolunuzu, şikenizi...
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap