6 entry daha
  • elbette kötü bir şeydir. ama her kötü şeyin bir de iyi tarafı vardır. hayatımı değiştiren kitap "11 günde ceo olmak sizin elinizde"de köpek yemekle ilgili çok sevdiğim bir bölüm vardır. izninizle paylaşmak istiyorum, bir ürün müdürü umutsuz dostumuzu daha ceo yapabilirsem ne mutlu bana:

    "çinli bir arkadaşa sordum, sizin oralarda köpek yiyenleri haberlerde filan gösteriyorlar mı? tabii ki hayır, dedi, gösterecek başka haber mi kalmadı dostum? sevgili xingjian gerçekten çok heyecan verici bir ülkeniz olmalı, dedim, biz ise monoton bir hayat yaşıyor, cumhurbaşkanımızın adını bilmiyor, osuranı tebrik ediyoruz. 'aa neden öyle diyorsun ki?' dedi.

    'bak bizim oralarda bir laf vardır' dedim, 'köpeğin insanı ısırması değil, insanın köpeği ısırması haberdir. ama bunu bile haber olarak görmüyorsunuz.'

    'sevgili dostum, bizim buralarda da köpeğin insanı ısırması haberdir' dedi, 'ben de sizin ülkenize gıpta ile bakıyorum.'

    şok oldum. yüzüm mosmor oldu, gerçekten utanmıştım. atasözü aklıma geldi, komşunun tavuğu kaz görünür. anne ve babamın tüm ısrarlarını rağmen atasözlerine asla değer vermemiştim, hakir görmüştüm, işte şimdi bunun acısını çekiyordum. bu bana büyük bir hayat dersi oldu. o günden sonra atasözlerimize sahip çıkmaya başladım. yaşam kalitemde müthiş bir artış oldu, hayata umutla bakıyordum şimdi, her anımı dolu dolu yaşıyordum. ertesi gün ceo olmuştum"

    11 günde ceo olmak sizin elinizde, istanbul, umut yayınevi.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap