68 entry daha
  • matt ruff adlı yazarın kitabını okumadım o yüzden sadece dizi hakkında yorum yapacağım.

    --- spoiler ---

    dizinin ismiyle başlayalım. hayatımda gördüğüm en büyük "clickbait". yapımcılar şöyle düşündü galiba, dizinin ilk bölümünde en ünlü lovecraft yaratığını gösterelim de gazınızı alalım, size ne vaat ettiğimiz hiç önemli değil. posterdeki ahtapot kolu mu, siktir edin sizi kandırmak için koyduk.

    ilk bölüm ne güzeldi halbuki. güvenli gezme rehberi hazırlayan amcayla amerikayı gezecektik. her garip ve izole, rehberimizdeki haritalarda gözükmeyen, kasabada kozmik korkunun insanlar üzerindeki etkisini görecektik: tıpkı dogon filminde olduğu gibi. arada o zamanki ırkçılığı bir güzel yedirecekti bizde zenci üstünlukçüsü garip bir dizi değilde lovecraft'ın miras bıraktığı temaları siyahların eşitlik mücadelesiyle birleştirmiş modern bir yorum diyecektik. ve bence inanılmaz güzel bir fikir bu. lovecraft öykülerindeki bilinmeyenin korkusu, 1950'lerin beyazlardaki zenci korkusu olmuş olacaktı.

    ruby'nin beyaz olmak istemesinin, hippolyta'nın evrenin tüm sırlarına vakıf olmasının, koreli hemşire kızın anlamsız folklorik arkaplanının, küçük kız diana'nın lanetlenmesinin, montrose'un baloya katılmasının ana hikayeye karakter gelişimine ne gibi bir katkısı var allah aşkına. neden en başından beri dürüst bir şekilde şu denmedi: biz zencilerin asıl olması gereken hayatı yaşayamamasının acısını çıkartacağız bu diziyle. biz gerçek hayatta beyazlara aynı acıları çektiremeyeceğimiz için dizideki her bir karakter tüm beyazların anasını sikecek ve bizde böyle bir şeyi en azından ekranlarda yapabildiğimiz için vicdanımızı rahatlatacağız. ben yine bu diziyi izlerdim ve en azından kandırılmazdım.

    diziyi yine de izlenebilir buluyorum. yukarıdaki hikayeleri diziden bağımsız olarak çok beğendim ama demek istediğim bana göre ırkla ilgili hikayelerin lovecraft bağlamında bir araya getiriliş tarzı saçmalıktan başka bir şey değil. lovecraft'ı çok severim, belki de umduğum şeyi bulamadığım içindir.

    --- spoiler ---

    5. bölümdeki balo sahnesinde çalan şarkı için: moses sumney - lonely world
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap