4 entry daha
  • türkiye'den önce alışılmışın dışında iki ismin daha kendisine talip olduğu şirket.

    ilk olarak motor sich, başta mi serisi helikopterler ile antonov uçakların motorları ve yedek parçaları olmak üzere, çok sayıda uçak motoru ve yedek parçası üreten, ukraynalı bir şirket.

    şirketin taliplilerinin ilki wang jing isimli çinli bir işadamı. bir telekom şirketinin başında yer alan bu işadamı çin'in stratejik hamlelerinin çoğunda bir şekilde yer alıyor. ilk olarak panama kanalına alternatif olması planlanan nikaragua kanalı projesinin başında yer alıyor ama kanalı yapacak şirket 2018 yılında kapanıyor. daha sonrasında israilli bir uydu şirketini satın almaya çalışıyor ama kalkış sırasında içinde facebook'un uydusu varken patlayan falcon 9 roketi kazası sonrası satış gerçekleşmiyor. son olarak da yer yer örtülü olarak motor sich'in hisselerini alıp şirketi ele geçirmeye çalışıyor, fakat bunu da amerika'nın baskısı ile ukrayna devleti engelliyor.

    şirketin ikinci taliplisi ise blackwater isimli meşhur özel güvenlik ve paralı asker şirketinin kurucusu erik prince. trump yönetiminin motor sich'in çin ya da rusya'nın kontrolüne girmemesi için koyu bir cumhuriyetçi olan erik prince'i motor sich'i satın alması için yönlendirdiği iddia ediliyor.

    bu şirket olur da bizde kalırsa bu bizim için inanılmaz bir nimet olur. en basitinden bayraktar tb2'nin bir üst modeli olacak akıncı silahlı insansız hava aracında motor sich üretimi motorlar kullanılacak.

    kaynak: https://twitter.com/…ted/status/1198406028146163713
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap