6 entry daha
  • apiksaban, oral ve selektif faktör xa inhibitörü bir antikoagülandır. abd'de nonvalvular atriyal fibrilasyonlu hastalarda strok ve sistemik embolinin önlenmesi, diğer ülkelerde ise kalça ve diz replasman cerrahisi sonrası derin ven trombozu ve pulmoner embolinin önlenmesi için onay almıştır. artriyal fibrilasyonlu hastalarda apiksabanın aniden kesilmesine karşı bir kara kutu uyarısı bulunur. ayrıca kalp kapağı protezi olan hastalarda apiksaban kullanımı önerilmemektedir.

    klinik çalışmalar boyunca, en yaygın görülen advers reaksiyonlar kanama ile ilişkilidir. rivaroksaban ve dabigatran gibi, apikasaban da hızlı başlayan ve öngörülebilir antikoagülan etkilere sahiptir; rutin laboratuvar izlemi gerekmez.

    apiksaban ile varfarin karşılaştırıldığında, varfarinin rutin ınr kontrolü gerektiren dar terapötik penceresi ve çok sayıda gıda ve ilaç ile etkileşmesinden ötürü uyuncunun kötü olması gibi öngörülemeyen veya değişken faktörleri apiksaban tedavisinde görülmez. ancak, apiksabanın antikoagülan etkisi kolayca geri döndürülemez.

    apiksaban abd'de fda tarafından aralık 2012' de onaylanmıştır
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap