• ön edit: başlığı açan arkadaş entryi silmiş dolayısıyla video da gitmiş. linki ekliyorum

    likya yolunu yürüyenler bilir. tarihi yolun bir kısmı köylerin ve tarlalarını içinden geçer. oraların köylüleri, çiftçileri de turistleri gerçekten sever. pansiyon işi yapıp kalacak yer sağlayan köylülerden tutun, turistlere yiyecek içecek satıp para kazanan küçük yol kenarı büfeleri bile var.

    öncelikle başlıkta yargılama ve kesin bir itham var. videoyu izleyen, zaten bahçesinde ya da yolda ağaç kesen adamın yoluna turist çıkması durumunu anlayabilecektir. kadın kendisi söylüyor; "yolun ortasında duruyordu, o yol vermeden geçemedim" diye. ayrıca videoda yola yığılmış, taze kesilmiş çalıları ve dalları da görebilirsiniz. elinde bıçak vardı dediği şey de bir çeşit orak. orakın ne amaçla kullanıldığını biliyorsunuzdur.

    gelelim adamın davranışına. kötü niyetli olsun olmasın yaptığı şey düpedüz tacize girer. yani birine numaramı al, beni de ara demek emrivakidir, aslında zorbalıktır. ordaki köylü bu davranışının tacize girdiğini hakikaten bilmiyor olabilir. muhtemelen kadının korkutuğunu da fark edemedi. neticede yol kesme yok, tehdit etme yok, alıkoyma yok. adını öğrendikten sonra adam turist kadına elini uzatıp memnun olduğunu söylemiş ve kadın bu hareketinden korkmuş. adamın bu hareketini "bana dokunmak istedi" şeklinde yorumlamış.

    likya yolu, dağların içinden geçen kayalık, toprak ve tehlikeli geçitlerle dolu, hatta yaban hayatının da kısmen olduğu, çoğu yeri engebeli bir yol. dünyanın en güzel 10 yürüyüş rotasından biri. tarihi bir yol aynı zamanda.

    535 km'lik likya yolunda her sene kaybolanlar, yılan sokanlar, haritadan sapıp yatacak yer bulamayanlar gibi nice durumlar yaşanıyor. oradaki köylülerinin bu tarz birçok anısı var, konuşunca anlatıyorlar. turist kadın da yalnızım diyince yardıma ihtiyacı olabileceğini düşünmüş, bir ihtiyaç durumunda yardım edebileceğini söylemiş. 'iyi niyet olsa bile farklı yorumlanabilecek bir üslup olduğunu söylemeliyim'. turist kadın, yalnız değilim arkadan arkadaşlarım geliyor dese muhtemelen adam bu diyaloğa bile girmeyebilirdi.
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap