5 entry daha
  • ınsanlarin genel olarak duygusal baktiklari fakat olayin geneline bakildiginda ceza almamasi gereken kisi.

    olay intihar. adam oldurme degil.

    ıntihari secen kisi fiziksel olarak herhangi bir zorlamaya maruz kalmiyor. yani intihar eden kisi tamamen kendi rizasi ile bunu gerceklestiriyor.

    ayrica olaya bakarsaniz iki gencinde yogun derecede anti depresan kullandiklarini ve ikisininde saglikli kararlar veremeyeceklerini gorursunuz.

    bunun yaninda kiz eger tamamen akil sagligi yerinde olan ve intihara yonelik dusunceleri olmayan bir bireyi mesajlariyla etkileyerek intihara meyillendirse bunuda anlayabilirim. ama intihar eden eleman zaten bir cok kez bunu denemis. yani kendisi zaten normalde de intihara meyilli bir birey. teknik olarak bakilmasi gerekiyor olaya ve bu kisi kendi rizasiyla butun fiziksel kosullari olusturarak kendi istegi ile intihar ediyor. kizin fiziksel olarak ona hic bir mudahalesi yok. ıkiside birbirlerini manipule ediyorlar yalnizca.

    sonuc olarak bir kisi size defalarca birisine tecavuz etmeniz konusunda mesaj atsa ve sizde buna meyilli biri olarak bu olayi gerceklestirirseniz bunun cezasi size kesilemez. bu olayi fiziksel olarak gerceklestirene kesilir. cunku “git birine tecavuz et” demek o kisiyle olayi planlamak degildir. eger beraber oturup belirli bir kisiyi secip o kisiye nasil tecavuz edilmesi gerektigini planlarsaniz ceza alabilirsiniz cunku bu beraber planlamaya girer. ama anneniz size “git kendini kopruden at” dedigi zaman kendinizi kopruden atarsaniz annenize bunun cezasi kesilemez cunku sizi fiziksel olarak kopruden atan o degil ya da bunu planlamiyor.

    edit: bu olay yakinda gundeme tekrardan gelecek diye bu entry’i pesin pesin giriyorum. su an hulu olayi tv dizisini haline donusturuyor ve bende kampanyada calisiyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap