218 entry daha
  • ağır abi karmama karşı çıkarak çok feminen bir konuşma yapacağım ama yeri geldiğinde bu konuşmayı yapmak da bu vazifenin bir parçası olduğunu düşünüyorum.

    arkadaşlar afedersiniz ama türk erkekleri çok mu tercih edilecek insanlar. hayatımın büyük bir kısmını tamamı erkeklerden oluşan arkadaş gruplarıyla geçirdim ve aklı sikinde olmayan erkek sayısı çok nadir diyebilirim. ya kadın garson geliyor, sipariş alıyor ve dönüp giderken hayvanın bir tanesi “o göte bülbül öte” diye şaka yapıyor aklınca. hizmet veren insanlara, iş arkadaşlarına, çalışanına göz dikmeyen erkek yüzdesi kaç. sevgililikte olsun, evlilikte olsun ilişkide bulunduğu kişiyi aldatma konusunu bırak utanarak yapmayı arkadaş grubunda gerine gerine anlatan varlıklar bunlar. ya geçen bir arkadaş evlendi, daha balayından döndüğü hafta “kimseye tavsiye etmiyorum” dedi. ya sikik madem öyle neden bi insanın hayatını kararttın. eve gitmiyor, çocuğu olunca ilgilenmiyor. gerçekten durum çok kötü.

    ben ataerkil bir sülalede büyüdüm, büyük bir kısmı da yobaz hatta. kadınların mal mülk hakkı yok, kocaya hizmetçi olarak gönderiliyor ve unutuluyor. aklım bu konulara ermeye başladığı zaman yaş kemale ermiş evlilik yoluna girmiştim. babam köşede kumandayla oturup her şey masaya gelip giderken ben bu adam olmayacağım dedim ve inanın iki kişi çalışırken çamaşır, bulaşık, temizlik, yemek, ütü gibi her şeye yetişmeye çalışıyoruz ama bunların çoğu yarım yamalak oluyor. hatta yemeğin çoğu sipariş oluyor ve ütü aydan aya belki diyebileceğim seviyede o annelerin hakkı ödenmezmiş hakikaten. her gün çamaşır, bulaşık, temizlik, ütü yetmiyormuş gibi bir de dün yediği yemeyi bugün yemeyen biz erkekler için çeşit çeşit yemek çıkarıyordu.

    bu hayatta bir kız çocuğumun olmasını çok istiyorum ama böyle yarak gibi insanlara gönlünü kaptırır mı sorusunu düşünmekten henüz daha ortada bir şey yokken canım sıkılıyor.

    bunu bir genelleme olarak yapmıyorum ama büyük bir çoğunluk böyle diyebilirim. yani o çocuk kankam gibidir lafındaki kankamın ilk teselli döneminde kıza çakmaya çalışması olsun, en masum görünen adamın bir kız eğildiğinde, oturduğunda, kalktığında dikizlemeye çalışması olsun herkeste iriden ufağa bir kusur var.

    size değer veren, sizi seven insanı sevin arkadaşlar. gözü karartıp sevin, eşimle birbirimizi çok severek evlendik, evlendiğim zaman bir ricam oldu. dedim ben ailemin birbirine bağrış çağrışıyla büyüdüm, evimde huzursuzluk olsun istemiyorum bir şeye kızdıysan gel sebebini açıkla konuşalım çözelim, bana bağırırsan ben de bağırırım ve huzurumuz kaçar. çok şükür evimizde bağrışmayı geçtim, en ufak bir tartışma bile olmadı. umarım böylesi gönlü güzel herkese nasip olur.
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap