• evet bugün böyle bir takım yok. evet $u an kulaga komik geliyor bu takımın ismi. ama bu takım yakla$ık 20 sene önce türk futbolunu büyük bir cıkmaza sokmu$tu. ba$ka ülkede olsa ba$ tacı edilecek ba$arısı sonrası ödüllendirelecegi yere yok edildi.

    dedik ya aslında türk futbolunun derinliklerinde kaybolan bir garip hikayedir.. bursaspor'un 2. takımı olarak kurulan bursaspor b takımı amatör küme mücadelesi yapıp, 1. ligde oynayan bursaspor icin genc oyuncuları kendi bünyesinde tutup, iyice yeti$tirdikten sonra bursaspor'a yolluyordu.. 85 - 86 bekleyenmeyen bir $ey olsa bile cokta $a$ırtmayan bir ba$arı neticesinde amatör kümeden 3. lige cıktı takım. 1. lig takımı bursaspor 87 - 88 sezonunda, bursaspor b takımından gelen oyuncularında katkısıyla türkiye 1. ligini 5. bitirirken bursaspor b takımı sessiz sedasız 3. ligi $ampiyon olarak tamamlıyordu.
    bursaspor b takımı 2. lige cıktıgı ilk sezon kendisini göstermeye ba$ladı. 1. ligde bursaspor'un istikrarsız sonuclar alması yüzünden bursa halkıda genc cocukların pe$ine takıldı ve bursaspor yerine bursaspor b takımı deplasmanlarına gitmeye ba$ladı. zorlu gecen sene sonunda bursaspor b takımı $ampiyon olup genclerbirligi ve zeytinburnuspor ile birlikte 1. lige cıkmaya hak kazandı. tarihin belki de en kısa $ampiyonluk sevinci ya$andı. ne $ike vardı ne de ba$ka bir $ey. tertemiz bir
    $ampiyonluk kazanmı$ takım hakkını arıyordu. federasyon daha önce böyle bir $eyle kar$ıla$madıgı icin ne yapacagını bilmez durumdaydı. üst üste toplantılar neticesinde bursaspor b takımının bursaspor ile aynı ligde oynamayacagına karar verildi. 3 sezonda 3. ligden 1. lige gelen takım dagıtılmak zorunda kaldı. federasyon'un bursaspor'a verdigi 1 milyar para vardı. yani 2. lig $ampiyonlugu 1990'da 1 milyar liraydı. bursaspor, b takımından kendi begendigi oyuncuları takıma alıp geri kalanı sessiz sedasız dagıttı. genclerbirligi ofta$ mı? i$ bilenin kılıc ku$ananın...

    bu arada ertesi sene ege takımı aydınspor 2 ligde $ampiyon oldu. 1. lige cıktıgı ilk macta kadıköy'de fenerbahce'ye 6 gol attı. bilin bakım takımın iskeletini hangi takım olu$turuyordu..
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap