8 entry daha
  • bir iş adamı. aşağıda kendisiyle ilgili turgay şeren'in bir yazısı var.

    galatasaray'da konuşulan şu anda yazımın başlığı... yani elinde %21 g.saray hissesi bulunan ünal aysan, yandaşları ile birlikte g.saray'ı holdingleştirip hisse senetlerini arkadaşlarına aldırıp sonunda da g.saray'ın tek hakimi, tek sahibi olmak istiyor. aynı chelsea kulübü'nün şu anki rus sahibi abramovich gibi..

    abramovich, bastırdı ingiliz poundlarını, chelsea'nin tek sahibi oldu. şimdi ünal aysan da bu ideal peşinde olmalı ki yakın arkadaşları ile birlikte ilk adımlarını attılar. nedir bu ilk adım; yukarıda da yazdığım gibi g.saray'ı bir holding şekline çevirmek.

    kimdir bu ünal aysan? söylenene göre trakya'daki tesislerinden yılda 70-80 milyon dolar kazanan bir işadamı. g.saray lisesi mezunu ve şu an elinde g.saray'ın %21 hisse senedi var. bu hisse senetlerini aig'den 32 milyon dolara geri aldı. hatırlayın; g.saray 24 milyon dolara aig'ye %21 hisseyi satmış, herkes de bayram etmişti, g.saray kurtuldu diye... ben ve birkaç kişi bu hisse senedi satışı değildir, bu %20-25 faizli bir borç alımıdır diye bas bas bağırdık, çağırdık ama o günkü başkan faruk süren ve yandaşları öyle güzel aig propagandası yaptılar ki, aynı ali sami yen stadı'nın maketi ve projesi gibi galatasaray genel kurulu ve tribündeki galatasaraylılar en ufak bir şüpheye düşmeden aig'nin peşinden gittiler. aig her sene 4.5 milyon dolar verdiği 24 milyon doların karşılığında faiz aldı. yani ben haklı çıktım... 4.5 milyon dolar, 24 milyon doların hemen hemen %20'si değil midir?

    sonra aig, g.saray'ı sıkıştırmaya başladı, yönetimine tam sahip olmak istedi ve dedi ki 'ya hisse senetlerini alın ya da dediklerimi harfiyen uygulayın..' işte ünal aysan 8 milyon dolar fark ödeyerek g.saray yönetimine destek çıkarak 24'e satılan hisseleri 32'ye geri aldı. şimdi o, yılda 5 milyon dolar faiz alıyor, g.saraylı olduğu için alacağına ilave ettiriyor. ünal aysan, g.saray adasını da kiralayıp adını 'buz adası' yaptı. herhalde şimdi g.saray ismine bir ünal aysan ilave etmek istiyordur. bunu yaşayacağız ve göreceğiz...
5339 entry daha
hesabın var mı? giriş yap