818 entry daha
  • bu aralar bos zamanlarimin son demleri. hazir elim bosken sizlerle biraz futbolun temel ögelerinden "pas" uzerine konusalim. ee tabiki basligimiz fm. dolayisiyla oyun merkezli bir hasbihal olacak. bu arada pas konusunu,sigames forumda, carrera rumuzlu kullanicidan direk yararlandim.

    ideal pas=
    günümüzde ve tabiki oyunda ideal pas dikey veya diagonal paslardir.kisacasi yönü rakip kaleye dogru olan paslar ideal paslardir. bu tür paslarla, rakip kalede tehlike yaratir ve gol buluruz. ama her zaman bu tür bir pas opsiyonuna sahip olamayabiliriz ve topu kaybetme riskimiz de daha fazladir.

    bir pas, iki parametreden oluşur.
    -pasın menzili(mesafesi)
    -pasın yönü

    fm taktik ekraninda pass directness bölümünde kayan çubuk(slider) short/ long diye değil, short/ direct olarak betimlenmiştir.

    short ve türevleri; pasi,menzil olarak sınırlayıp, yön olarak bir sınır koymaz.
    direct ve türevleri ise ;pası, yön olarak sınırlarken, menzil olarak bir sınır koymaz.

    detaylandirmak gerekirse short pas ile oyuncular, kisa mesafe(menzil) icinde, eger acik bir dikey/diagonal bir pas secenegi bulmaz ise daha guvenli pas seceneklerine gore pasi atar. gerekirse topun takimda kalmasi icin yan ve geri pas yapmaktan cekinmez.

    direct pasta ise; mesafe sınırı olmadigi icin pas secenekleri daha fazladir. topu dikine ve ileriye dogru oynamaya egiliminde olurlar.

    short pas talimati altindaki oyuncu, yakin çevresinde pas opsiyonu arar. yani mesafe önemlidir. bu nedenle oyuncular topa dogru yöneliyor veya geriye kaleye dogru oynuyor.

    direct pasta ise, oyuncularin dikey veya diagonal bosluklara koşu yapan takim arkadaslarina ihtiyaç duyar. goreceli olarak menzil sınırı olmadigindan pas secenekleri daha fazladir.

    sonuc olarak,kompakt bir hucum sekliniz olursa, oyunculariniz arasindaki mesafe az olacagindan, kisa mesafeli ama direk paslarla atağa kalkabilirsiniz. ;)
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap