7 entry daha
  • trabzonspor için -klişe olsun diye demiyorum- ciddi manada kırılma noktası olabilecek maç.

    yeni kurulmuş bir takım olmasına rağmen sezona beklediğinden de iyi başlayan ve ligin 6 haftasının son 2'sinde lider olan trabzonspor için kurulan bu takımın gücünü sınaması açısından çok büyük bir önem taşıyor galatasaray maçı. ligin 3. haftasında oynanan trabzonspor-beşiktaş karşılaşması için de benzer şeyler söyleyebilirdik ancak o maç her nedense ts-bjk maçından çok bir yattara-delgado maçına dönmüş, yattara'nın kadroya bile alınmaması ve beşiktaş'ı o ana kadar sırtlayan oyuncu olan delgado'nun kötü performansı, ortaya keçi boynuzu tadında ve muallakta bir maç çıkarmış, takımın durumu hakkında istediğimiz sonuçları görmemizi engellemişti. ancak bu sefer iş biraz daha ciddi. her ne kadar galatasaray'ın saha dışı bazı problemleri olsa da kendi evinde oynayan her takım maça bir adım önde başlar. işte bu sebeplerden ötürü trabzonspor bu maçta sadece kendi seyircisine değil türk futbol kamuoyuna da bu sezonki durumuyla ilgili (tabi bir maça bağlı kalarak yargılamaamk lazım takımı) bazı fikirler verecektir.

    maçın trabzonspor için bir kırılma maçı olacağı takımı takip edenler için en doğru yargılardan biri konumunda. eğer trabzonspor bu maçı kayıpsız atlatırsa, bundan sonra ilk yarının bitimine kadar olan 9 haftada (iyi bir dilek ve tahminle) en fazla bir elin parmakları kadar puan kaybeder. bu da zorlu geçecek ikinci yarı öncesi takımın zirvede kalmasını sağlar ve belki de en önemlisi çoğu daha bir kaç aydır trabzonspor forması giyen futbolculara bu zorlu yolculuk sırasında inanımlaz büyük bir güven artışı gelir. kısacası trabzonspor camiası geleceğe daha bir güvenle bakar.

    bu arada maçtan önce, trabzonspor'un istanbul'da oynayacağı her galatasaray maçı öncesinde olduğu gibi (nedendir bilmiyorum, ne beşiktaş ne de fenerbahçe maçlarında böyle bir durum oluyor) büyük bir bilet sıkıntısı ve rezaleti yaşandı. satışa çıkan 1200 bilet değil saat, dakikalar içerisinde tükendi. kaba bir hesap yapacak olursak normal şartlarda, sadece 6 adet gişeden (internet satışı yapılmadı bu maç için) ve her kişiye en fazla ikişer adet bilet verildiğini düşünerekten, parayı ver bileti al hesabı herkes için işler 30 saniye sürse bu 1200 biletin en hızlı 1 saat boyunca satışının sürmesi gerekirdi. ancak daha önce de dediğim gibi dakikalar içerisinde "bilet bitti" dendi. ve yine daha önce dediğim gibi bu olay bir galatasaray maçı öncesi yaşandı.

    kısacası trabzonspor için, kazandığı takdirde hedeflerini daha net görebileceği önemli bir maçı olacak bu. umarım trabzonspor, güzel bir futbolla ve güzel futbolun semeresi olarak 3 puanla karadeniz'e döner.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap