11 entry daha
  • 20 25 yaşlarımda zaman zaman oje sürmüş bi insanım. sadece siyah sürüyordum. şu an 40 yaşındayım, gayet iyi bir işim, gayey iyi bir eşim, gayet iyi arkadaşlarım var. çevremde sevilirim. insanların namusuna, hakkına, hukukuna girmeden de yaşadım bunca zaman. oje sürmek normal değildir lakin insanların başka insanlara zarar vermedikleri düzeyde normal olmama hakları vardır. "normal nedir" diye sorsan kelime tanımını yapamayacak, etimolojisini bilemeyecek zihinler bu tip konularda aforizma kusmamalı.

    yarrrak kürek şeyleri kültür, ahlak gibi şeylerle ilişkilendirmeyin. isteyen oje sürer. tırnak bakımı için iyidir eğer kaliteli oje kullanıyorsanız. temiz ve iyi görünen biri olmak kötü bir şey değildir.

    böyle abuk sabuk şeylere "ahlakımızı bozuyor" diye saldıracağınıza gidip gerçekten ahlak bozan hırsızlık, tecavüz, aleni yalancılık gibi eylemlere tepki göstermenizi tavsiye ederim.

    hayırlı forumlar.

    not: normal nedir bilmemek derken normalin basit kelime anlamını kör topal herkes bilir tabi ki. lakin normal ve anormal hakkında konuşabilmek için "norm nedir?" "adet nedir", "örf nedir?" "normatif ne demektir", sorularının cevaplarını çok iyi bilmek bu kavramların nasıl ortaya çıktığını, toplundaki işlevini yalayıp yutmak gerek. nasıl ki beyin cerrahisi hakkında kör topal bir fikriniz olsa da gidip "bu ameliyat böyle yapılır" diye ortalarda dolanmıyorsanız sosyoloji, psikoloji vb. beşeri bilimler üzerine eğitiminiz yoksa kültür, norm, vb. sosyal bilimlerin konusu kavramlarda da "bu normal değildir o zaman şöyledir" diye dolanmayın. okuyun, öğrenin. dünya sizin 25 30 senede kendi kendinize fikrinizi salabileceğinizden çok daha karmaşık.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap