9 entry daha
  • 1987 yılında çekilmiş olmasına rağmen her karesinde pek cüretkar ve karmaşık insan ilişkilerine değinmekten çekinmemiş, sert bir mastürbasyon sahnesi ile başlayan film.

    --- spoiler ---

    olaylar başarılı bir yönetmenin sevgilisi tarafından terk edilişi akabinde kendisine bağımlı, saplantılı yeni bir sevgili edinmesi ile başlıyor. kısa bir süre sonra bağımlı ve saplantılı halini ayyuka çıkaran yeni sevgili antonio'nun, yönetmen sevgilisi pablo'ya karşı hissettiği sahiplik duygusu ile eski sevgili juon'a karşı duyumsadığı kıskançlık duygusu birbiri ile örtüşecek kadar yakınlaşıyor. bu yakınlık antonio'da kızgınlığa sebep oluyor ve en sonunda içinde biriktirdikleri yok etme isteğine dönüşüyor. her şey bittiğinde, yaptıklarının bedelini ödeyebilecek kadar cesur antonio aşkından değilse bile kendisinden vazgeçmeyi tercih ediyor. belki kendini, belki sevgilisini cezalandırıyor. bilemedim.

    şu hali ile tipik şehvet, tutku, aşk temalı filmleri andırıyor olsa da; filmdeki karakterlerin tamamının erkek olması -ki var olan tek kadın, yönetmen pablo'nun kız kardeşi de bir dönemler babasıyla ilişkiye girmiş ve bu vesile ile de cinsiyet değiştirmiş- bu filmi klişelerden uzaklaştırmış ve grotesk bir havaya bürünmesine sebep olmuş oluyor.

    haliyle, pek uyumlu olduğunu düşünerek; (bkz: grotesk/@rehayunluel)

    --- spoiler ---
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap