12 entry daha
  • kendi basina bakilirsa, butunluklu ve derli toplu bir film. uyarlandigi kitabin daginik havasi yok. ancak kitapla cok fazla baglantili degil. oncelikle kitabin ruhu filmde hissedilmiyor.. kitap biraz daha underground bir hava tasirken, film biraz daha torpulense john hughes filmlerinden birine donecek sanki. yani saf genclik filmlerine donecek.. kitabin yazari bret easton ellis de sanirim bu yuzden filmi sevmiyor.

    --- spoiler ---

    kitapta agirlik clay'deyken filmde, julian ve blair daha on plana cikiyorlar.. hatta filmde julian clay'den daha goz onunde sanki. buna mukabil, trent, kim, daniel gibi karakterler de filmde yer almiyorlar.. rip filmde, kitaptakinin aksine kotu adam olarak, yani julian'i fahiselige zorlayan kimse olarak secilmis.. filmin kendi acisindan tutarli bu, cunku boylelikle 1,5 saatlik sure ekonomik bir sekilde kullanilmis. daha fazla karakter olsaydi kitaptaki gibi, film dagilabilirdi.

    filmde birbiri ardina gidilen partilerden, gece kuluplerinden ziyade blair ve clay'in julian'i arama harekati gosteriliyor.. filmde kitaptaki, clay'in cocukluk anilari da yer almiyor.. bununla birlikte kitabin sonu goz onune alinirsa filmin finali oldukca komik.. julian oluyor ve blair, clay'le gitmeye karar veriyor..

    kitaptaki sevgisizlik de filme yansimasini bulamiyor.. kitabin sonunda blair clay'e beni sevdin mi, diye sordugunda clay bu soruya "hayir" diye yanit veriyor. bunun ardindan da blair basip gidiyor. filmdeki ikilinin birbirine sarildiklari final plani ise, kitabin bu sonunu dusundukce oldukca komik kaciyor.. clay'in blair' defalarca kez "seni seviyorum" dedigini de unutmayalim tabi..

    --- spoiler ---

    sonuc olarak, kitaptan uc karakteri odunc alip, oldukca soft bir genclik filmi ortaya cikaran bir yapim bu..
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap