10 entry daha
  • enteresan değildir aslında.

    abd'de birisi size tehdit oluşturmuyorken ona saldırmak ciddi suçtur. yani gidip yolda geçen adama karşı kavgayı başlatırsanız suçlu sayılırsınız. siz kavgayı başlattığınız için karşı taraf size cevap verirse o zaman haklı sayılır.

    buradaki amaç masum vatandaşı korumak aslında. ceza sistemi böyle olduğunda birisi sırf güçlü olduğu için size gelip çatamaz çünkü ona müdahale ettiğinizde ceza almazsınız.

    bizde eve giren hırsızı vursan ceza alırsın. neymiş müdahale orantılı olmalıymış. böyle bir saçmalık olabilir mi? asıl enteresan olan bizim kanunlar. diyelim hırsızın evine girdiği yerdeki ev sahibi adam ufak tefek, zayıfça birisi. hırsız da yapılı olsun. şimdi bu adam ne yapsın, eşit şartlar oluşsun diye hırsızla düello yapıp kaybederse evindeki her şeyi hırsıza mı versin? adamın evde karısı çoluğu çocuğu var hırsıza müdahale etti diye türkiye'de ceza alıyor.

    yani türkiye'de kendimizi korumamız mümkün değil. dürüst vatandaş kendini koruduğunda hapse gireceğini bildiği için müdahale etmiyor. şerefsiz bir tip ise zaten kaybedecek bir şeyi olmadığı için ve cezaların da düşük olmasından hapse atsalar bile ne olur ki deyip her şeyi yapıyor. birini soymaya, tecacüz etmeye kalkarken vurulup öldürüleceğini bilseler bu kadar cesur olabilirler mi sizce?
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap