• https://twitter.com/…?s=20&t=d5vtu3xlbebkjo96wombtq

    yağmacı şerefsizlerin videolarına bakarken tesadüfen bu videoya denk geldim.
    9 10 yaşlarında bir kız çocuğu.
    ayağında terlik.
    gelen yardım kolilerinde ayakkabı var ama.. isteyemiyor belli.
    mağrur duruyor.
    ayakları üşüyor.

    görevli amca farkına varıyor. bulup buluşturuyor. elleriyle giydiriyor.
    sonrası bende bulanık. buğulu. tekrar izleyemedim. yazarken bile zorlanıyorum.

    yapılan yardımlara çok ihtiyaç var. çok.

    nefes almak istiuorum. dışarı çıkıyorum. nefes alamıyorum. enkaz altında donmak üzere olanlar geliyor aklıma. boğazım düğümleniyor. yutkunamıyorum.

    edit: arkadaşlar ben bu videoyu tesadüfen görüp ihtiyaci olan bir çocuğumuza ulaşan yardımın nasıl sevindirdiğini görün diye sözlüğe ekledim. özelden teşekkür eden de oldu, videonun gerçekliğini sorgulayan da oldu ( umarım kurgudur ), evrensel insan haklarına aykırı bulup yayınlanmasını hakli olarak eleştirenler de oldu. çocuğun türk, kürt, suriyeli, süryani, yahudi, ermeni her ne ise.. ne olduğu önemli değil. çocuk olduğu önemli. ihtiyaç sahibi olduğu önemli. yardım noktasında niye tek başına dolaştığı önemli. son sözüm ileride bu video gibileri çocuğun ruh halini etkileyecek diyen arkaşlarıma. hangi ruh hali diyorum? bu travma ne bu videonun varlığı ile, ne de yokluğu ile unutulur. belki anne babasına, akrabalarına ulaşamıyordur. belki bu video sayesinde ulaşır.

    edit2: videoyu çeken kişi ankara abisi rumuzlu instagram sayfası sahibi ankara iyilik derneği başkanı yasin abi diye birisiymiş. depremin ikinci günü bölgeye ulaşmış.
247 entry daha
hesabın var mı? giriş yap