57 entry daha
  • alerjik astim ve teknik olarak hamam bocegi (?) dahil her seye alerjim olmasi sebebi ile 2019-2020 yillarinda kullandigim ve simdi tekrardan basladigim ilac. pandemi dolayisiyla kullanamadigim o 2 senede hayat kalitem o kadar dusuktu ki. gece nefes alamayarak uyanmalar, disari cikar cikmaz aglarcasina akan gozler, surekli tikali ve %20 falan oraninda oksijen alabilen bir burun, gunes gorunce kasinmalar vs. bu sekilde geciyordu hayatim.

    alerji meselesi ile ilgili cok şeyler yazilmis, doktor degilim ama dogdugumdan beri alerjim var o yuzden bazilarina aciklik getirmek istedim.

    1. alerjiler donemsel olabilecegi gibi bunyede yerlesik bir sekilde seyredebilir. örneğin hayatinizin bir doneminde kediye alerjiniz baslar, aradan bir zaman gecince kedi alerji yapmayabilir. yani alerji hem gecici olabilir, hem de kalici.

    2. alerjinin kesin bir tedavisi yoktur, tum alerji ilaclari yalnizca semptom bastirir, bu yuzden ilaci kestiginiz an semptomlar yeniden gozlenmeye baslar. yani ilac ise yaramiyor diyemezsiniz, fixdual kadar ise yarayan alerji ilaci yoktur dunya uzerinde.

    3. tum ama tum alerji ilaclari aslinda uyku yapar ve hepsi gece icilmelidir. optimal saat 8-9 arasidir hatta. 8-9 gibi icersiniz, 10 11 gibi uyku basmaya baslar, cunku alerji ilaclari karacigeri yorar etken maddelerden dolayi. bu sebeple alerji ilaclari gece icilmelidir ve emilim suresinde karacigeriniz normalden fazla calistigi icin uyku hali yapar. (bakin burada min. 20 senelik tecrube var)

    4. bahsedilen yan etkilerden uyku hali ve ruyalar kismina kesinlikle katiliyorum fakat haricindeki yan etkileri hic gormedim ki uzun sureli kullandim ilaci.

    5. ilaci surekli kullanmayi bagimlilik olarak dusunmemelisiniz, herhangi bir kronik saglik problemi ilac kullanimini beraberinde getirir ve bu yasamsal faaliyetleri yerinde tutmak icin gereklidir. alerji, kisinin hayat kalitesini ve yasamsal fonksiyonlarını en fazla etkileyen durumlardan biri, bu sebeple de recete edildiyse ilacinizi kullanin. bagimli olurum diye düşünmeyin, nefes almak icin ihtiyaciniz var maalesef.

    gunun sonunda ben bu ilaci kullandigim sure icerisinde geceleri bogulmak uzere uykumdan uyanmiyorum, gozlerim normal goruyor, burnum duzgun calisiyor ve insanin duvarlara halilara surtune surtune kasinma istegini neredeyse yok ediyor.

    butun bunlar haricinda lutfen ama lutfen kullandiginiz baska ilaclar varsa doktorunuza soyleyin cunku fixdual diger alerji ilaclarina gore daha agir bir ilactir ve bazi baska ilaclarla birlikte kullanimi tehlikelidir, bu sebeple sadece eczaci ya da es dost tavsiyesiyle sakin ama sakin kullanmayin. once gidin immunolojiye alerji testi yaptirin, biraz acilidir ama 20-30 dk surer yalnizca, ardindan da kan isterler cunku her alerjen deri testinde cikmaz, bir coguna kandan bakilir. 1 ay sonunda kan testi sonucunuz ciktiginda tekrar doktora gidin, size en uygun ilaci doktorunuz verecektir.

    alerji testini de belli araliklarla yaptirmak en iyisidir, cunku dedigim gibi alerjiler gecici olabilir.

    alerjiler hakkinda sorusu olan yesillendirmekten cekinmesin.

    saygilar efendim.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap