8 entry daha
  • “termodinamiğin birinci yasası olan enerjinin korunumu prensibine göre, enerji yoktan var edilemez ve var olan enerji yok edilemez. gerçek olan, 1 kw elektrik enerjisinden 860 kcal ısı enerjisi elde edilebileceğidir. bu bağlamda 1 kw'lık değer, 860,42065 kcal oranına eş değer ise, söz konusu ürünlerle, mevcut ısıtıcılara göre yüzde 80 enerji tasarrufu elde edilemez. verilen reklamlarda ve yayınlarda 1 kw elektrik enerjisinden 4.300 kcal ısı elde edilebildiği iddia edilerek tüketici yanıltılıyor ve kandırılmaya çalışılıyor.

    bir malzemenin ısıl iletkenliğinin yüksek olması, enerji tasarrufu sağlayacağı anlamına gelmez. bir cihazın veya ısıtıcının materyallerinin ya da kullanılan malzemesinin değiştirilmesi, enerjinin korunumu kanununu değiştirmez. bu yalan ve bilime aykırı olan durum ile kamuoyu ve insanlar kandırılmaktadır. vecta markalı sobalar, moleküler ısı transferi sistemi ile yüzde 80 enerji tasarrufu sağlıyorsa, ufo'nun tüm mal varlığını mehmetçik vakfı'na bağışlamaya hazırız.”

    diye ufo yönetim kurulu başkan vekilinin ayar verdiği firmadır, ki ayar termodinamiğin birinci yasasına atıfta bulunarak verildiği için hem açıklayıcı, hem doğru bir yaklaşımla verilmiştir. haberturk'te ise vecta'nın tse'den aldığı belgeye ilişkin bir haber geçilmiş, fakat haberde sadece tse'nin testi yaptığına dair bir belge bulunmaktadır, yani testi yağlı radyatöre göre mi, yoksa herhangi bir doğalgazlı kat kaloriferine göre mi yapılmış açık ve net değildir.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap