• bence insanın doğasını en güzel ifade edebilen hitaplardan birisi... valla.

    şimdi devamında diyor ya misal: "bilgi sahibi olmadan tartışıyorsunuz". bunu uğur mumcu da demiş işte "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" falan. sözlüğün mottosu olacaktı hatta bir ara. işte o minvalde, güzel ayardır. fakat allah kuluna ayar verir mi?

    orası işte insanın doğasıyla ilgili. madem böyle, neden böyle yarattın? işte imtihan falan. peki. ey insan dön bak kendine! işte sizin olayınız bu. fazla kasmayın, oturun bilgi sahibi olun. "aşınmayan bir çarık ve asa edin kendine, ve ölene kadar ilim ara" demiş bi de.

    misal bi de "nereye gidiyorsunuz?" diyor bi yerde. "fe eyne tezhebûn" ? (arapça'sı daha fiyakalı). allah'ın üslubu bu bence. kulla muhattap oluyor, yüz göz oluyor. kemal kılıçdaroğlu'nun melih gökçek'le muhattap olması gibi falan değil. bildiğin "yarattım, bak takip de ediyorum" ayarı veriyor. tabi dinleyene...

    benim favori repliğim ama; "ey iman edenler, iman ediniz!" cümlesidir. hastasınım. dostoyevski bunu okusa, üzerine roman yazardı kesin. belki okumuştur da. tanrım benimle muhattap ol lütfen dediğim zamanlarda, büyüklerimin "kur'an oku birader" demelerini bir kez daha tatminle (orhan pamuk olsam "dehşetle" derdim) anlıyorum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap