229 entry daha
  • dünyanın en büyük bankalarından birinde bulut teknolojileri mimarıyım. dünya çevresinde 300 bin çalışanı olan ve trilyonlarca paraya hükmeden londra merkezli bu bankanın üzerinde güneş batmayan alt yapısı microsoft , amazon, google gibi 3 adet birleşik devletler merkezli şirkete emanet. avrupa birliği, ingiltere, çin vs merkezli tüm alt firmalar ve takımlar işte bu alt yapıyı kullanıyor .

    dünyadaki tüm kişisel mobil cihazlar ya google android ya apple ios kulanıyor, tüm kişisel bilgisayarlar windows kullanıyor.

    bindiğiniz arabalar, uçaklar, bu firmaların altyapısı ile dizayn ediliyor, yediğimiz yemeğin tohumu, sulaması bu firmaların alt yapısı ile kontrol ediliyor, evimize onların lojistiği ile geliyor. seyrettiğimiz film, dinlediğimiz müzik bize birleşik devletler şirketleri ile geliyor.

    daha uzatmak mümkün ama konu anlaşılmıştır, burada bence en önemli fark, bunların özel şirket olması ve her ne kadar amerika merkezli de olsa aslında amerikan başkanının direkt kontrolünde olmaması.

    yani biden bir cengiz han değil, askerleri yığıp büyük toprak parçalarını işgal etmeyecek, ama amerika gelmiş geçmiş en büyük global güç.

    doğru sözdür.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap