46 entry daha
  • geçenlerde yüksek mahkeme teksas'ın çektiği jiletli tellerin kaldırılması için hüküm vermişti.
    https://www.aljazeera.com/…wire-at-us-mexico-border

    bunun sonrasında böyle bir karar alınmış olabilir. teksas amerika'nın en büyük 2. ekonomisi ve cumhuriyetçi. ny ve cali aksine göçmenler yerine safkan(yerleşik eskiden beri anlamında) amerikalı insanlardan oluşuyor ve amerika tanımlarına göre epey ırkçı bir eyalet.

    bana kalırsa, teksas'ın yaptığı bu hamle, amerika'nın lehine. kopup gitme olmaz, fakat bu "kolay yoldan göçmenlik" olayının boku çıktı. bir yasal boşluk varsa, bu boşluk bertaraf edilir, bundan yararlanılması için kasten açık bırakılmaz.

    abd için göçmenler çok önemlidir. ancak bu tip göçmen değil. evet abd'nin tuvalet temizleyene de ihtiyacı var, çip tasarlayan göçmene de. bunların ikisinin profili farklı olacak olsa da "güvenlik" hepsinde önemli olmalıdır. son dönemlerde normal bir göçmene göre elini kolunu sallayarak (kimse bana 3-5 gün göçmen kampında insanlık dışı halde tutuluyor demesin) abd'ye giren tiplerin ne idiği belirsiz.

    abd'deki demokratların bu gerzekçe tutumu ve bu kontrolsüz göçmen alımının sonuçlarını türkiye'de görmek mümkün. evet abd çok daha büyük, daha adaleti sağlayabilecek, daha çok iş yaratabilecek bir ülke ama abd'nin bizden daha kötü olduğu bir nokta varsa, o da demokratlar dönemindeki güvenlik. inanmazsınız ama abd dünyanın en güvensiz ülkelerinden biri şu anda. can ve mal güvenliğiniz türkiye'dekinden çok daha az (bunu türkiye övmek abd boklamak için söylemiyorum, başlık altımda abd yalayıcısı, biden mı trump mı fonluyor seni diyen bile var). bir çok suçu suç olmaktan çıkarmış bir hükümet, sorgusuz sualsiz silahlanma ve kontrolsüz göçmen alınıyor. bu muhteşem bir tehlike.

    bu olayda kalbimiz vatansever teksas'lılardan yana. bir yanda cebinde parası olan, 3 gün gezmeye gelecek adamları "ülkene dönmezsin" diye reddet, bir yandan ne idüğü belirsiz adamları sorgusuz sualsiz içeri al. bu oksimoronluk bile teksas'ın haklı olduğunu gösteren bir durum.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap