98 entry daha
  • aslında anne gibidir yengeç burcu, hem şefkatli, hem otoriter; çoğu zaman duygusal ama yeri geldiğinde aslan kesilen...
    duyguları çok ön planda görünse de aslında mantığı daha da ön plandadır ama bunu kimseye göstermez...zaten yengeç burcu göstermek istediği kadarını gösterir size, hayatına ne kadar dahil olmanızı istiyorsa o kadar sokar sizi hayatına; kendisi izin vermediği sürece daha fazlasına erişmeniz imkansızdır. ama bunu öyle bir yapar ki sanki yengeç burcunun tüm sırlarını keşfetmiş hissedersiniz kendinizi ("hepsi aynı abi bunların, sürekli ağlıyorlar, hep bi duygusallık..bir de tembeller ki sorma."), oysa ki onun asıl hayatı, duyguları, düşünceleri kabuğuyla koruduğu kale duvarlarının içindedir ve oraya ulaşmak çoğu kişi için imkansızdır.
    miskin, duygusal,bir işe yaramaz olarak tanınsalar da sanılanın aksine çok iyi yöneticiler çıkar bu burçtan. yaptığı işi, birlikte çalıştığı insanları sahiplenir; detaycıdır, en iyisini yapmak ister insanları da bu şekilde yönlendirir ama hiçbir zaman "astığım astık, kestiğim kestik" değildir, çalışanların motivasyonu da işin eksiksiz yapılması da onun için hemen hemen aynı öneme sahiptir. geçmişe önem verir, geçmişte yapılanları iyi analiz eder; garanticidir gözünü karartıp çok büyük riskler almaz; mantığıyla hareket eder. çok iyi bir gözlem yeteneğine ve 6. hisse sahiptir, bu sayede çevresinde olan biteni yeri geldiğinde kullanmak üzere aklının bir köşesinde saklar. neden-sonuç ilişkisi üzerine çok kafa yorar, yapılan iyi ya da kötü hiçbir şeyi unutmaz, yine bunları da bir gün kullanılmak üzere zihnindeki ilgili klasöre kaydeder. tembellik ve miskinlik kısmına gelince; evet tembeldir, işleri kendisi yapmak yerine başkalarına yaptırır, bir köşeden akıl vermekle yetinir çoğu zaman, ama yöneticilik dediğimiz şey de bu değil midir zaten?
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap