32 entry daha
  • romanıyla tanışmam 2005 senesinde kızılay'ın kıyıda köşede kalmış bir kitapçısında olmuştu, ben bambaşka kitaplara bakarken kitapçının tüm dükkanı arayıp "bu tek kaldı, 2.el, beğeneceğine garanti veririm" demesiyle 3 lira gibi bir fiyata sahip olmuştum. iyi ki de olmuşum, 6 yaş civarında anneannemle izlediğim manuela adlı akla zarar telenovelanın nereden esinlendiğini bunu okuyunca çaktım, en önemli çocukluk travmalarımdan biri sona erdi` :ananem manuela'cı ben isabel'ciydim`. filmini uzuun bir bekleyişten sonra dün gece izledim, uzuun bir bekleyişti çünkü "1940 şartlarıyla o atmosfer nasıl verilebilir ki höh" ukalalığı bünyemi sarmıştı, beni utandırdın hitchcock, ama en çok sen joan fontaine.. kalıbımı basarım ki bu kadar gerçekçi bir the second mrs. de winter olamazdı, olamaz.

    --- tamamen spoiler ---

    uyarlamalarda en hassas ve gıcık olduğum şey eseri kafasına göre değiştirme, birkaç öpüşüp koklaşma sahnesine yer açabilmek için ana karakterlerden bir ya da bir kaçına hiç yer vermeme ciddiyetsizliği olduğundan, izlerken hep acaba biryer atlayacaklar mı, şurayı da kesin geçiştirmişlerdir diye bekledim ama romana tamamen sadık kalınmış, mikroskobik farklar haricinde hiçbir değiştirme yoktu. joan fontaine acayip güzel, okurken bu kadar güzel hayal etmemiştim ama o ürkek-çocuksu hali o kadar gerçekçi yansıtmış ki kadın oymamamış yaşamış hacı diyebilirim sadece.

    pure evil rebecca karşısında yeni doğmuş tay kadar masum 2. bayan winter'in ürkekliği o kadar tatlı ki, zaten o kadar tecrübesiz ve aşık olmasa maxim'e "oeeh senin ilgisizliğini, danvers karısının cenaze levazımatçısı suratını bir gün daha çekemem cheerioooo" diyip giderdi, parada pulda gözü yoktur çünkü, koskoca manderlay yanar, ama sadece maxim'i istediği için "nihayet tamamen birbirimize kaldık" diye sevincinden ağlar. romanı okurken de sürekli çınlar "hadi be kızım bu kadar ezik olma ver şu hizmetçiye ağzının payını" iç sesi, ama filmi izlerken ekrana dalıp mrs. danvers'i sopayla kovalama isteği tavan yapıyor, bırrrrrr

    bir tebrik de mekan seçimi için, okurken hayal ettiğim manderlay neyse filmde gördüğüm de oydu, dehşetle izledim.

    --- spoiler ---
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap