1 entry daha
  • bu adamin papalik doneminde yaptiklari, tek basina katolik inancin tamamen ici bo$ bir safsata oldugunun kaniti sayilabilir.

    bu inanca gore nedir? papa tanrinin yeryuzundeki golgesidir ve soyledikleri dolayli olarak tanrinin sozleridir, dogrulugu tartisilamaz. peki ne demis bu amca, hitler ve yarattigi vahset ile ilgili?

    "the arrogant apostasy from jesus christ, the denial of his doctrin and of his work of redemption, the cult of violence, the idolatry of race and blood, the overthrow of human liberty and dignity" [alinti: under his very windows - susan zuccotti - yale university press]

    yani;

    "isa'nin yolundan kustah bir donu$, onun fikirlerinin ve yaptiklarinin ve kurtulus icin yaptiklarinin reddi, bir siddet inanci, kan ve irkciliga tapinma, insan ozgurlugu ve haysiyetine saldiri"

    peki bu cumleyi ne zaman kurmus hazret? 1945'de, nazi ordulari yenildiginde ve savasin sonu kesinlestiginde. 1933 de nazilerle yaptigi ve "almanya'daki katolik varligina dokunulmamasi sarti ile nazizm'e iliskin hic bir elestirme getirmeme" anlasmasi yapmasindan tam 12 yil ve milyonlarca olum sonra. tek bir konusma ile belki de yuzbinlerce insanin kurtulmasini saglayabilecekken, sirf vatikan'in cikarlarina zarar gelmesin ve yarattiklari mukemmel somuru duzeni bozulmasin diye 12 yil boyunca sustuktan sonra.

    buyuk olasilikla hitler ve mussolini'nin basarili olmasini icten ice uman bu adamin herhangi bir kutsiyeti olmasi nasil mumkun olabilir?
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap