27 entry daha
  • frappuccino base + coffee base + buz + aromalı şurubun buz kırabilen bir blenderda yüksek hızda karıştırılması ile elde edilen soğuk kıvamlı içecek. "evde yapıldığında aynısı olmuyor" yakınmalarının cevabı da aslında bu malzemeler yerine başka şeylerin katılarak karıştırılmasıdır. ayrıca sanıldığının aksine (espresso frappuccino versiyonları hariç) frappuccino içerisinde starbucks'in diğer ürünlerinde kullandığı kahveler yoktur. eğer kahve içeren, kahve tadı alabileceginiz bir frappuccino istiyorsanız o zaman sipariş verirken frappuccino degil espresso frappuccino versiyonunu istemelisiniz.

    açıklayalım;

    coffee base denilen nane, bildigin hazır kahve gibi suyla karıştırılıp hazırlanan bir tozdur (bkz: şok şok şok)
    frappuccino base denilen nane ise half n half benzeri süt-krema karışımı (bkz: half and half/@kahvedelisi)

    şimdi evde starbucks'inki gibi frappuccino mu yapmak istiyorsunuz? yarım litre yağlı süte 1 küçük paket tikveşli kremayı boşaltın, bir tel çırpıcı ile elde sakince çırparak bu karışımı olabildigince homojenize edin. frappuccino base hazır, koy kenara.

    en küçük boy için 1 tatlı kaşığı hazır kahveyi 30ml kadar suyun içerisinde iyice eritin coffee base de hazır. hangi aromalı şurubu istiyorsanız onu kullanarak 1 su bardağı dolusu buzu, 30ml'lik hazır kahve karışımını, 120ml daha evvel hazırladığınız süt krema karışımını ekleyerek blenderda en yüksek hızda iyice karıştırın, üstüne de ne sıkarsanız sıkın (starbucksda şanti ile çırpa krema karışımı sıkılmakta)

    zannediyorum neden bu içecegin en küçük boyunda (330 ml) 200 küsür kalori var daha net anlaşılmıştır
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap