10 entry daha
  • diger dillerle dalga gecmeye benzemez. hatta benzetene 'zeka yoksunu' denir. simdi sen kalkip yasakladigin bir dille -ki bu yasak vesilesiyle o dili konusmayi tek basina politik bir mucadele bicimine getirmisin zaten- dalga gecmeye kalkip sonra da 'euhue ama almancayla dalga gecilince guluyodunuz lan kanciklar- dersen olmaz cunku. ote taraftan bir dille dalga gecmek nasil olur onu da bilemiyorum. hakikaten zevzekce. dille degil, dili konusanla dalga gecersin cunku en fazla ve o da zenginin fakirle dalga gecmesiyle fakirin zenginle dalga gecmesi arasindaki fark kadar belirgin bir fark. ayni ayni deyince bir anda aynilasmiyor bu gundelik hayatin politik renkleri.

    konunun kurtce ile dalga gecmek kismina uzaktan akraba kismina -ve bekircigim coskunun taskin yazisi ve yandaslarina- gelirsek:
    sen kurtce ile degil, kurtce konusmasini yasakladigin birinin turkce konusmasiyla dalga geciyorsun. daha da otesi, dalga da gecemiyorsun. hani irkci bi saka yap ama ben -guldugume de utanarak belki- guleyim zekandan etkilenerek. o da yok. e nedir o zaman? pirt manto dedi varsayalim ki, eee? pirt sensin mantonu da giyesin bekircigim, usutmeyesin. ne diyeyim baska ki?
    tartismanin seyrettigi seviyeden utanmiyorsak, utanmayisimizdan dertlenelim en azindan. kotu adam/kotu kadin olmanin da adabi vardi cunku, gulun kokusu vardi misali...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap