2 entry daha
  • mobbing'in nihai sonucu bu. türkçesi yanlış bilmiyorsam, orospu çocukluğu idi. terfi beklentisi, patron/ müdür/ şef yalakalığı, bir şekilde antipatik gelen mevkiidaşının altını oyma çabası, kıskançlık gibi temelleri mevcut. genel olarak psikolojik, yer yer fiziksel taciz ile icra ediliyor ve maruz kaldığın takdirde bir süre sonra zirveye ulaşıyon; nefret. yaptığın işten, çalıştığın iş yerinden, iş yerindeki yüzlerden nefret. "sikerim raporunuzu da, analitik düşüncenizi de, peşinde olduğunuz 'ne yapabiliriz'i de; gidiyorum ben amcık ağızlılar" tarzı cümleler kurdurtuyor.

    esasen bu tür tatsızlıklara zemin hazırlamaya meyilli, içten pazarlıklı bıyığını siktiklerimi (unisex olarak kullanıyorum bu kalıbı) baştan işe almamak gerek. mülakata koy baba "sizinle aynı dönemde işe giren arkadaşınızla rekabet konusunda sınırlarınız neler?" tarzı bi' soru, vereceği cevaba göre de kanaatini belirle. ya siktiri çek, kapıyı göster; hiç huzursuzluk çıkmasın, ya da 'haydi gel bizimle ol' de en sezen aksu/ erol evgin halinle. güzel bir iş ortamının kapılarını aralamış ol. gerginliğe gerek var mı hiç? rekabet dediğin, motivasyon olarak nitelediğin şeyin tezahürü ibnelik mi olmalı?

    bir önceki iş yerimde vardı bir mobbing sevdalısı sikik prototipi. önbüroda olanı biteni yetiştiriyodu müdüre. yemekte ters ters bakmalar, sorduğun sorulara tavırlı cevaplar vermeler filan gırla tabii. baktım bi' süre sonra evden çıkasım yok, işimden nefret edecek raddeye gelmişim. ben bunalacağıma, o bunalsın dedim ver ettim açığını yakalamayı, hatasını bulmayı. orospu çocuğuna döndü eleman psikoloji itibariynen. gitme noktasına geldi, istifa edecem gibi tatar ramazanvari açıklamalar yapıyor çay saatinde. bu kadarı sana yeter it toynağı dedim, ben bastım istifayı. anlasın istedim onun kitabına göre oynanınca oyun, nasıl etkileniyor muhatabın. anladı it oğlu it. öyle umuyorum en azından.

    diyeceğim o ki, imkanın varsa mücadele et. yoksa ve başka iş olanakların olduğundan da eminsen; tek gözünü kapatıp, dilini bükerek çek siktiri, çık git. en güzeli bu.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap