69 entry daha
  • postmodernist film. aslında bu filme tanım yapmak ve belli bir standardizasyon içerinde sınıflamak filmin ruhuna aykırı ama ekşisözlük formatı için bir tanım yapmak gerekirse postmodern en uygun olur sanırım. düzensizliğin oluşturduğu düzeni ya da her düzenin içindeki düzensizliği bir savaş müzikali havasında anlatmış kustarica.

    eğer bir gün yonetmen veya senaryo yazari falan olmak gibi bir hayalim olsaydi, bu filmi izledigim güne kesinlikle lanet ederdim. zekice kurgulama olayında çıta çok yükseklere yükselmiş. tekrar tekrar izleyip ders alınası bir film olmuş.

    --- spoiler ---

    kurgu olarak pek ilgisi olmamasına rağmen good bye lenin'i çağrıştırıyor film. birinde doğu almanya diye bir ülkenin halen var olduğunu sanan ve evinden 2 yıl çıkmayan bir insan, diğerinde yugoslavya'da savaştan 20 sene sonra bile halen almanlarla savaş yapıldığını sanan bir mahzen dolusu insan.

    her filmin sonunda keşke şöyle bitseydi ama bitmedi deriz ya kustarica onu bile düşünmüş ve herkesin istediği mutlu sonu da filme eklemiş.

    --- spoiler ---
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap