24 entry daha
  • en büyük hataları zaten kaybedilmiş sesi daha iyi hale getirebileceklerine inanmalarıdır..

    cd kalitesi ortadadır.. frekans aralıgı ve dinamik range i ortadadır.. ne yaparsanız yapın cd basımı sırasındaki kompresyonda kaybettiginiz misal transientları geri getiremezsiniz.

    mp3 için durum daha da vahim.. mp3 un yapısı itibarıyle alta eklenen noise, siz hangi frekansı açsanız kıssanız yine ordadır.. kompresyon sırasında maskelendiği için mp3 verisine sokulmayan frekansları audio enhancement programları gibi zımbırtılarla boostlasanız da oradaki noise ı açarsınız.. muzigin içinde sıradan bir dinleyiciye dolgun gelebilir ama bir de o aralıgı band pass filter ile dinlemeyi deneyin bakalım aslında oradan gelen ses ne?

    ayrıca dusuk voltlu sinyali taşırken iyi kablo kullanmak onemli olsa da power amp ile hoparlor arasındaki bilmemkaç voltluk hayvan gibi yuksek sinyal için gidip bir kabloya zilyon dolar para vermek angutluktur malesef.. profesyonel kayıt studyolarında power amp ile pasif kabin arasındaki zaten epi topu 1 metre olan bu kablo shielded bile kullanılmaz. bu kabloda gauge, shieldingin eline vermektedir tabiri caize. o kadar kısa mesafede ve yuksek güçte etraftaki manyetik alandan etkilenmeyecegi için.

    dijital ses dinlenirken power-kabin kablosuna gelene kadar sesi etkileyen birçok alet vardır arada.. ornegin ilginc bi sekilde d/a (digital to analog) converter kalitesini sorgulayan kalmamış piyasada.. benzer şekilde sesi oldugunca pure dinliyim, adamlar studyoda cillop gibi kaydetmişlerdir, daha bana dusmez enhancement cart curt diyene de pek rastlamadım.. herkes bir enhance edeyim, surasını acayım burasını kısayım peşinde.

    pure sound istiosanız alın dijital sinyalinizi sadece bir d/a convertordan gecirin bir power amp ile surup mumkun mertebe flat response veren bir speakerdan dinleyin. buyrun size pure ses.. zincir kısa, kayıp yaratacak eleman yok.. daha ne olsun? mp3 kalitesini iyileştirecem diye ugrasmaktansa da gidin dvd-audio alın.. cd kalitesi ile aralarında bile teoride 40 kusur pratikte de en kotu ihtimalle 20 kusur db dinamik aralık farkı var.

    ha yok amaç param var şekil yapıcam aradaki farkı zaten anlamıyorum kulagım 16 khz sonrasına bile kapalı diyosanız orasını bilemeyecem.. ama kabloya para vermektense primacoustic in falan ucuz guzel acoustic treatment oda setleri var.. onlardan alın hem duvarda guzel durur hem odanızda duran dalgalar falan bi nebze azalır.. hem daha cool bile gozukebilirsiniz amaç buysa..
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap