1 entry daha
  • milletçe vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmamış olduğunu umduğumuz bir hakimdir. ulaşmış olduğu bilgiler dolayısıyla çok sıkı ve yakın korunması, kurda kuşa yem edilmemesi lazımdır.

    süregiden aramalarda ise kendisine biçilen rolü (belki de bilmeden) oynadığını düşünüyorum. türk silahlı kuvvetlerinin bir birimine "burada suikast planlanıyormuş, çıkarın kağıt kalemleri yazılı yapacağım" diye girip arama yapmak, aslında topluma "bunlardan her halt beklenir, bakın anlı-şanlı, gözü yaşlı başbakan yardımcısına suikast planladıklarına dair kuvvetli şüphe var ki karagâhları bile aranıyor", silahlı kuvvetlere de "artık o devirler bitti, dokunulmaz değilsiniz, her yere girebiliriz" mesajı vermek üzere yapılan sembolik bir işlemdir. süleymaniye'de kafaya çuval geçirme, şemdinli iddianamesine genel kurmay başkanını dahil etme, ergenekon davası sürecinde ilgili ilgisiz askerlere yapılan muameleler, vs. ne ise bu da onun bir halkasıdır.

    bir de bir ağır ceza hakiminin devlet sırlarına ulaşabilecek kadar güvenilir olduğuna kim karar veriyor onu da çok merak etmekteyim. mesela ankara 11. ağır ceza mahkemesi hakimi tesadüfen bu aralar osman kaçmaz olsaydı ne olurdu? şimdi "devletin hakimine de mi güvenmiyorsunuz?" diyen "hükümete ve feto'ya yakın çevreler" bu konu hakkında ne derlerdi acaba?
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap