33 entry daha
  • kalıbının filmi olmayan film. esasen konu ilgi çekici. zaten filmi izlememe sebep olan da konusuydu. sinemaseverler günümüzün sinema teknolojisi ve görsellik anlayışıyla heyecanlanabilirler. şimdiden söyleyim öyle pek umduğunuzu bulamazsınız filmde. dini-felsefi bir takım mesajlar falan bekleyen arkadaşlarada aynı şeyi rahatlıkla söyleyebilirim. beklentileri karşılayacak düzeyin çok altında. insanların ve meleklerin savaşı ister istemez dikkat çekiyor. dünyamıza ve kendimize yaptıklarımızı şöyle bir gözden geçirirsek tanrının "öeh be! yeter lan!" demesi pek kafamızı kurcalamaz. filmin, tamamen şahsi düşünceme göre, dikkat çekici tek bir mesajı var; "allah muhakkak ki affedicidir." onun dışında yapılan göndermeler, verilmeye çalışılan mesajlar -ki bu konuda çok sığ kalmış- üzerinde tartışmaya bile değmeyecek düzeysizlikte, dümdüzlükte ve sığlıkta. doğrusu filmden pek bir şey anlamak ya da öğrenmek mümkün değil.

    işin görsel kısmına gelince... haklı olarak insan biraz hareketli bir film bekliyor. ancak yapım, yönetim, oyunculuklar, senaryo ve hatta kamera bile ortalama bir aksiyon filminin oldukça altında. filmin belki de en sağlam sahnesi başmelek cebrail ile isyan etmiş mikailin kapışması. orada bile layığını yapamamışlar.

    kısaca olmamış. ha yok yine de seyredicem ben bunu diye ısrar edecekseniz diyecek lafım yok. ama boşa sinemada falan izlemeyin derim gene de. hakkaten kalıbının filmi değil çünkü. öpüyorum.
558 entry daha
hesabın var mı? giriş yap