212 entry daha
  • ömrü hayatımda gördüğüm en ilginç sorunu yaşamamı sağlayan konsoldur. şöyle ki ;

    yaklaşık 3 aydır kullandığım jasper kasa xbox elite ve playstation 3 sahibiyim. fakat televizyonumun tek hdmi çıkışı olduğu için her kullanacağımda kablo değiştirmekten gına geldi. bende bir adet hdmi switcher aldım. eve geldim bir güzel switcheri yerleştirdim. switcherde zaten tek output olduğu için kabloları yanlış bağlama gibi bir durum olamazdı zaten. neyse bağlantıların ardından ps3'ü açtım. gayet güzel görüntü geldi. sonra xboxu açtım, görüntü yok. tüh lan kablo bozuk kesin dedim. kabloların yerini değiştirdim, tekrar açtım. ps3 tamam, xboxda yine görüntü yok. gece geç vakit olduğu için, neyse yarın denerim dedim ve bağlantıların hepsin söküp eskisi gibi direk hdmi çıkışından xbox'a taktım. kontrol edip yatacakdım ki, anam ! lan yine görüntü yok. allah allah nidalarıyla başladım uğraşmaya tabi. işin ilginç yanı alet çalışıyor, ama ne ses var ne görüntü. görüntü olmayıp ses olduğu zamanlar olabiliyor xboxda, video reset ile çözülebiliyor (y ve rb'ye ayni anda bikaç saniye bastıkdan sonra). av. çıkışı ile alet çalışıyor. ayni kablolar ayni bağlantılar ile ps3 çalışıyor, yani tv'de problem yok gibi. xboxda görüntü 10 - 15 saniyede bir geliyor -tabi bozuk bir şekilde - ve yine gidiyor. neyse aldığım switcher bozuktu, bana xboxun hdmi çıkışını yaktı gibi düşünüyorum ve yatıyorum. ertesi gün (film gibi oldu lan) makineyi arkadaşımın evine götürüyorum. 3 adet farklı versiyonda çok afedersin sözlükcüğüm ama çatır çatır çalışıyor ! lan ! o zaman xboxda birşey yok, muhtemelen çözünürlük yüksek seviyeye geçti, tv algılamadı diye düşünüyorum, çözünürlüğü düşürüp kendi televizyonuma takıyorum. değişen hiçbirşey yok. arkadaşımın xboxunu benim televizyona takıyorum, lan o da çalışıyor, çıldıracam !

    2 günlük uğraşın ardından sonuç bu ; benim xboxum kendi televizyonum dışında heryerde çalışıyor, benim televizyonum xboxum dışında herşeyi gayet güzel çalıştırıyor.

    yani tanım : bana televizyonu değiştirten alettir. şimdi diyeceksin ki ''ulan mal, 2 milyarlık televizyon değişeceğine xboxu değişseydin''. bende sana şunu diyeceğim sözlükçüğüm ki zaten değişeceğim vardı, vesile oldu. ayrıca mal fln da hiç hoş olmadı. hadi eyvallah.
423 entry daha
hesabın var mı? giriş yap