8 entry daha
  • söze gerek bırakmayan harika toscana manzaraları, ah oralarda ben de yaşasaydım dedirten toscana köyleri, kasabaları, oraya bmw cabrio ile gelip, buharlı trenle dönecekken atıyla treni izleyen hayatının aşkının yanında kalmaya karar veren bir şehirli züppe editör, atları ve bağı ile uğraşan, her erkeği kendisine köle edecek güzelliğe ve fiziğe sahip -kısaca taş gibi diyebiliriz- bir kadın, ve şehrin boğucu ve hızlı yaşantısında koşuşturanların anlayamayacağı şekilde mesleğini yani yazmayı bırakıp italya' nın gözlerden uzak bir toscana köyüne ya da kasabasına yerleşen ve yirmi yıldır emekli hayatı yaşayan bir yazar. ve kasabanın yazara alışmış onu kendilerinden biri gibi gören ve dışardan gelen yabancılara karşı koruyan yerlileri.

    mükemmel olmamasına karşın çok güzel, çok sıcak bir film. hayat dersleri çıkarabileceğiniz konuşmalar, davranışlar, görüntüler var bu filmde.

    sonlara doğru bir çift laf var ki aklıma kazındı:

    -sen yazmaktan korkmuyorsun. sen başarısız olmaktan korkuyorsun. herkes hata yapar. denemekten zarar gelmez.

    sonunda kuş uçtu. daha doğrusu uçmayan, uçmaktan korkan kuşlar.

    filmin çekildiği kasabalar: chiusi, abbadia san salvatore. milli parklar: val d'orcia, rocca d'orcia. hepsi siena iline bağlı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap