8 entry daha
  • bölükbaşi: ben şahidim

    30 temmuz 2010 - cuma, 10:37
    chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’nun dubai anlaşmasıyla ilgili olarak başbakan tayyip erdoğan’ı “vatana ihanet”le suçlaması üzerine açılan davada anlaşmanın imzalandığı dönemde abd ile yürütülen müzakerelerin heyet başkanı olan mhp ankara milletvekili deniz bölükbaşı şahitlik yapacak. chp grup başkanvekili muharrem ince, kendisini ziyaret eden bölükbaşı’nın “kılıçdaroğlu’na tanıklık yapabilirim” dediğini aktardı. anlaşmayı doğrulayan bölükbaşı ise anlaşma için “gaflet ve dalalet” değerlendirmesini yaptı.

    mhp’li bölükbaşı cnn türk’te anlaşmayla ilgili şu açıklamaları yaptı:

    “ben tezkereyle ilgili olarak siyasi pazarlıkları yürüttüm. sayın babacan ise ekonomik görüşmeleri yapıyordu. zaten bu anlaşma tezkerenin reddinden sonradır. anlaşmayı okuyunca dışişleri’nde hayrete düşmüşüzdür. dönemin dışişleri müsteşarı uğur ziyal beni çağırdı. anlaşmayı gösterdi. dönemin dışişleri bakanı abdullah gül, abd tarafı ile görüşülerek anlaşmanın değiştirilmesini istedi. amerikalılarla görüştük, değişikliği kabul etmediler. amerikalıların ret yanıtı üzerine gül, ziyal, ben ve erdoğan bir toplantı yaptık. erdoğan, anlaşma için ‘ben bunu türk milletine anlatamam. anlaşmayı iptal edin’ dedi. bundan daha vahimi şuydu: o sırada irak’a amerika müdahalesi başlamıştı. pkk de kuzey irak’ta sivil halkın silahlarını toplayarak türkiye sınırına doğru geliyordu ve 20 mart 2003’te bir tezkere ile k. irak’a müdahale için meclis’ten yetki aldık. babacan böyle bir durumdayken k. irak’ta türkiye’nin asker bulundurmaması hükmünü içeren anlaşmayı imzalamıştır. konunun vahameti buradadır.
    sayın hüseyin çelik anlaşmada türkiye’nin irak’ta asker bulundurmaması yönünde bir hüküm bulunmadığını öne sürerek doğru söylemiyor. ancak bu vahim hatayı yapan sayın babacan, daha sonra kurulan hükümette dışişleri bakanı olmuştur. bu anlaşmayı dışişleri’nde ikinci kâtibe bile sorsaydı ‘sayın bakan bunu imzalayamazsınız’ derdi. en hafif tabiriyle gaflet ve dalalettir.”

    ‘yardım ve yataklık anlaşması’

    chp istanbul milletvekili ahmet tan da yaptığı açıklamada “milyarlık hibe anlaşması yardım ve yataklık anlaşmasıdır” dedi. anlaşma sonrasında ali babacan’ın 23 eylül 2003’te “bu anlaşma faizinin düşüklüğü nedeniyle 1 milyar dolar hibe anlamına geliyor” dediğini belirten tan, bu unsurun amerikalı yetkililerin açıklamalarında hiç yer almadığını ifade etti.

    kaynak: cumhuriyet

    http://www.telgrafhane.com/…olukbasibensahidim.html
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap