11 entry daha
  • 'bir hukuk adamının mafia'yla mücadelesi ' başlığıyla cep belgesel yayınlarından çıkan kitabın adı. kitap, gazeteci padovani'nin efsanevi savcı giovanni falcone ile yaptığı raportajlardan oluşuyor. soru cevap şeklinde değil. cosa nostra ya da mafia ya da mafya ( tabi italyan mafyası) hakkında bulunabilecek en kapsamlı bilgileri içeriyor.

    altı bölümden oluşan 'cosa nostra' ' en iyi söz hiç söylenmeyendir ( eski bir sicilya atasözü) ' epigrafıyla başlıyor. bölümler şunlar:
    1. bölüm: şiddet eylemleri.
    2. bölüm: mesajlar ve onları iletenler
    3. bölüm: benzerlikler
    4. bölüm: cosa nostra
    5. bölüm: kayıplar ve kazançlar
    6. bölüm: iktidarlar

    defalarca okunacak, zevkli bir kitaptır.

    --- spoiler ---
    4. bölüm
    cosa nostra
    (...)
    ilk adımı atma zamanı geldiğinde, aday yada adaylar, gizli bir yerdeki bir odaya götürülürler. burada ailenin temsilcisi, görevli kişiler ve onur adamları bulunur. çoğunlukla bir tarafta onur adamları öteki tarafta da daha üst düzeydekiler dizilir. kimi kez adaylar saatlere kapalı odada bekletilir ve sonra birbiri ardında dışarı çıkartılır. işte o zaman ailenin temsilcisi geleceğin onur adamlarına örgüt'ün hangi kurallara göre çalıştığını anlatır ve başlangıç olarak, mafia olarak adlandırılan kuruluşun adının cosa nostra olduğunu söyler.

    (...)
    --- spoiler ---
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap