23 entry daha
  • oyun çöplüğü olmuş star wars sagasının, resmen arkadan ittirilerek yapılmış,çokta gereği olmayan son oyunu.

    bu oyunun revenge of the sith ve a new hope arasında geçen olayları konu ettiğini biliyoruz ama resmen koca bir potansiyel yok edilmiş. the force unleashed'de de senaryo açısından sıkıntılar vardı çünkü. ama bu oyunda o kadar saçma ve mantıksız bir senaryo var ki, jedi knight serisini, knights of the old republic oyunlarını gözyaşlarıyla aradım.

    --- spoiler ---

    rebellion kuruluşunu vader'ın oyuncağına bağlamışlardı ilk oyunda, sonunda karakterimiz deep space yapmış, gücün rahmetine kavuşmuştu. bu oyunda yine starkiller'ı kontrol ediyoruz ama bu sefer klon mu ne, anlamadım. emo sancıları tavan yapmış, tutturmuş "juno!" diye, bu vesileylen karı kız aramasına çıkıyoruz. senaryo bu. ne adam gibi boss var, ne de mantıklı bir ilerleme. sonunda darth vader'ı daşak oğlanı ediyoruz. ulan sabi sübyan bir sith koskoca haşmetlüm vader'ı nasıl indirecek? adamın ümüğünü sıkar darth vader! hele son sahnedeki vader'ı lightning ızgara yaptığımız yer, saçma ötesi, saganın kurallarına aykırı. o kadar süre elektriği darth sidious verse bedenden kesilir, istanbul'a trafo olurdu. hem darth vader gibi yarı elektrik girişli bir karaktere bir dakika boyunca elektrik verince o adam ne hale gelir? return of the jedi'nin sonunda on saniye elektrik yiyince güce sarılmadı mı bu adam?

    --- spoiler ---

    starkiller'ın güç kullanma kapasitesi ilk oyunda da çok abartıydı, bu oyunda daha da abartılmış. eliyle dağları taşları yarıyor herif. koskoca yoda bile bir tie fighter'ı kaldırırken totosundan ter akıtıyorken, bizim karakter superman ayaklarında takılıyor. güç kullanımını abartarak oyunu zevkli hale getirmek istemiş olabilirler ama jedi knight oyunlarında kyle katarn ile abartılmamış güç kullanırken de gayet mutluydum. star wars sagasının kendi kurallarını yok saymışlar.

    oyun çok kısa, beş saatte bitirirsiniz. adam gibi boss yok, çünkü burada bir hikaye yok. savaşlar tek tip ve monoton. save sistemi sıkıntılı. playstation 3'te oynadım ve lightsaber savaşlarında sık sık kare düşüşü yaşadım, iki defada sistemi komple kitledi oyun. konsolum sağlam, başka hiçbir oyunda sıkıntı olmamıştı.

    kısacası rezil bir oyun. para vermenize değmez. hatta indirip oynamanıza da değmez. tamamen yapmış olmak için yapılmış, gereksiz. nasıl izin verdin böyle bir rezalete ey george lucas?
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap