163 entry daha
  • 2000-2001 sezonunun son maçında, fenerbahçe'nin şampiyon olmaması için galatasaray'ın 4 gol atması ve fenerbahçe'nin puan kaybetmesi gerekiyordu. o esnada skor samsun:1 - fenerbahçe:0 iken, istanbul'da skor galatasaray:4 - trabzonspor:0 idi. fenerbahçe o maçı 3-1 kazanıp şampiyon oldu. daha sonra bu maç için fener şike yaptı bile dendi. o sezon lig oynanıyordu.
    2005-2006 sezonunda beşiktaş galatasaray maçı beklendiği üzere galatasaray galibiyetiyle bitti. hatta türkiye kupası, soylu federasyon başkanının babasına, beşiktaşlı duruşuyla yeterli bir başkan tarafından götürüldü. ve fenerbahçe son hafta şampiyonluğu kaybetti. o sezon lig oynanıyordu.
    geçtiğimiz sezon yine beşiktaş duruşunu sergileyip bursa maçını kaybederek fenerbahçe'yi 2. kez son hafta hüsranına uğrattı. geçtiğimiz sezon için bir parantez açayım : fenerbahçe, bursaspor'a kendi evinde 2-0 dan maç verdi ve şampiyonluğu asıl orda kaybetti. ama bence sezona damgasını vuran beşiktaş'ın duruşu oldu. aynı sezon, yatacak denen galatasaray delikanlılığın en büyüğünü yapıp mücadelenin hasını verip bursaspora'a yenilmedi. o sezon lig oynanıyordu.
    trabzonspor-galatasaray maçlarının skoru genellikle ibb-galatasaray maçlarınnı sonucu gibi tek ihtimalli iken lig oynanıyordu.
    cumhurbaşkanı aracılığı ile ,sağlam ve adam gibi adam bir teknik direktörün, beşiktaş'ın başına geçmesi için, vakıfbank'tan beşiktaş'a para aktarılıyordu. o sezon lig oynanıyordu.
    galatasaray'ın avrupada rüzgar gibi olduğu yıllarda, galatasaray'a 96. dakikada penaltı verilip, vanspor maçında beşiktaş aleyhine yapılan smaç görülmezken, erdemli bir galatasaray'lı futbolcu her maç penaltı kazandırırken, lig oynanıyordu.
    trabzonspor'a devlet desteği verilirken lig oynanıyordu.
    el değmemiş temiz lig istenirken, beşiktaş'lı burak elle gol atarken, lig oynanıyordu.

    tüm bu sezonlarda fenerbahçe şike yapıyordu. aziz yıldırım hakemleri satın alıyordu. ama lig hep oynanıyordu.

    bu dürüstlük ve etik abidesi olayları bana tekrar hatırlatan maç oldu. türkiye'de hakemlerin futbol oynanmaması için ellerinden geleni yaptığını gördük. bırak hocam, çatır çatır top oynansın, her pozisyon faul olmasın. siz de, maçı kazanan takımda, töhmet altında kalmasın.

    son olarak, geçen sezon tüm türkiye'yi sevince boğan takımın oynadığı futbol hep hatırlansın. geçen sene türkiye'de yeşil beyaz formalı barcelona şampiyon olmuştu.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap