7 entry daha
  • izmir'deki meslektaşlarımızın bize aşağıdaki metni göndererek destek verdiği eylem.

    "bugün izmir’deki asistan hekimlerin yüreği hacettepe atatürk anıtının yanındaki tüm dostlarıyla beraber atmaktadır. bugün izmir ve istanbul’dan sonra ankara’daki hekim dostlarımız sağlık sisteminde yaşanan bu utanç verici durumu kabullenmeyeceklerini söylemek için ayaktalar. bakanlığın dayattığı, adına performans dediği bu sistemi hacettepe üniversitesi’nde istemediklerini herkesle paylaşıyorlar. puanlanamayacak hünerlerini hastalarının tedavisine sunmalarının bu sistem ile mümkün olmadığını haykırıyorlar.

    bu ses, izmir’de yüzüncü hastasına bakmak zorunda kalan suat seren eğitim araştırma hastanesi asistan hekimi tarafından duyulmaktadır. bu ses, istenmesi gereken tetkiklere getirilen sınırlama yüzünden hastasının ihtiyacı olan tüm tetkikleri isteyemediği için sıkıntı duyan bozyaka eğitim araştırma hastanesi asistan hekimi tarafından duyulmaktadır. bu ses, eğitim saatinde hastalarının beslenme raporunu yazmak zorunda bırakılan ege üniversitesi hastanesi asistan hekimi tarafından duyulmaktadır. bu ses otuz üç saattir nöbet tutan tepecik eğitim araştırma hastanesi asistan hekimi tarafından duyulmaktadır. bu ses, önlüğünün rengini kefene benzetenler tarafından, koşulların ezici ağırlığı altında, güvencesiz çalıştırılan taşeron işçileri gördüğünde gözünden süzülen damlalara hakim olamayan atatürk eğitim araştırma hastanesi asistan hekimi tarafından duyulmaktadır. bu ses, puanlanamayacak hekimlik sanatını puanlamaya çalışan bakanın nasıl hekim olabildiğini düşünen dokuz eylül üniversitesi asistan hekimleri tarafından duyulmaktadır. ve bu ses, hiçbir karşılık beklemeden insanüstü çabalarıyla yıllardır halk sağlığı, çağdaşlaşma, insanlığın berrak geleceği için çalışan, doğruluğu, iyiliği, özveriyi, vicdanı ve vefayı türkan hocasından öğrenen izmir’in tüm asistan hekimleri tarafından duyulmaktadır.

    bu ses bugün ankara’da yükselirken sadece izmir’den değil türkiye’nin dört bir yanından dinlenmektedir. inanın sadece bir gün duyulmayacak bu ses. onurumuzu, vicdanımızı, eğitimimizi yok sayan bu sistem geri çekilene kadar, kıvılcımın ateşe dönüşmeye başladığı bu alanda sizlerle yan yana bu sistemi bakanlığın önüne koyana kadar, asistan dostlarınız olarak bizler hiç susmadan sesinize ses katmak için yanınızda olacağız.
    13 mart’ta çok ses tek yürek ankara’da buluşmak dileğiyle…

    izmir hastaneleri asistan hekimleri adına,
    izmir tabip odası asistan hekim komisyonu"

    (bkz: 13 mart 2011 nitelikli sağlık hizmeti mitingi)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap