114 entry daha
  • dünya çapında yaptığı 1.063.161.943 dolarlık hasılat ile en çok kazandıran ve bununla doğru orantılı olarak en çok izlenen animasyondur. sırası ile avatar, titanic, lord of the rings: the return of the king ve pirates of the caribbean: dead man's chest ardından en fazla getiriye sahip olan yapımdır. hani bu beşinci sıradaki yeri değişir de, farklı bir animasyonun ilk bahsettiğim rekoru kırması pek mümkün gözükmüyor gibi. en azından benim ömrüm buna yeter mi, hiç zannetmiyorum.

    bu ilgiyi hak ediyor mu peki? kesinlikle. izlediğim en başarılı animasyonlardan birisi. bunu tartışmaya bile gerek yok. ayrıca animasyon da olsa, bir devam yapımının nasıl yapılması gerektiğine dair çok güzel bir örnek, adeta ders niteliğinde. ikinci bölüm de aynı şekilde çok başarılı idi ve bu da pek tabi bu başarısı için çok önemli bir etken. insanlar bu yapımın sırf ticari kaygı ile, üzerinden ekmek yenilmek üzere yapılmadığını bildiği için gönül rahatlığı ile gittiler. 1995 yılında çocuk olup, şu an kazık kadar adam olan adam ile bugünün çocuğunu aynı salonda buluşturabilmesidir durum aslında. fazla uzatmaya gerek yok; her yönden başarılı ve aldığı ödülü de sonuna kadar hak ediyor.

    seri hakkında da ufak tefek bir kaç bilgi hatta ilginç detay verelim.

    - diğer iki filmi de düşünecek olursak, rotten tomatoes'dan %100 alamayan tek bölümdür. yine de %99 alarak, en baba filmlere bile kıyan bu sitede şovuna devam etmiştir.

    - barbie bebeklerinin başta filmde gözükmesi istenmemiş zira filmin başarılı olup olmayacağı pek belli değilmiş. ayrıca barbielerin belirli bir karakteri olmaması ve çocukların bunu hayal etmesi amacı güdülüyormuş. pek tabi ilk filmin başarısından sonra bunların hepsi hikaye olmuş.

    - bütün seriler boyunca pixar'ın bir haftalık süreçte yapabildiği en verimli iş 3.5 dakika imiş.

    - filmde kullanılması planlanan gi joe oyuncakları, hasbro bunların sid tarafından patlatılacağını öğrenince kullanılamamış. bunların yerine bildiğimiz ve sevdiğimiz yeşil ordu adamcıkları kullanılmış.

    - buzz'ın seslendirmesi için öncelikle jim carrey düşünülmiş fakat verilen bütçe yeterli olmadığı için hayata geçmemiştir. billy crystal ise buzz'ın seslendirmesi için gelen teklifi kabul etmemiş fakat filmi gördükten sonra bunun kariyerinin en kötü kararı olduğunu itiraf etmiştir.

    - andy'nin kütüphanesindeki kitapların isimleri, diğer pixar yapımlarıdır ve bazılarının yazarları da kendi çalışanları olarak gözüküyordur.

    - üçüncü film öncesi bütün ekip kafaları kazıtmış. bunun sebebini anlamadım açıkcası. değişik kafalar tabi...
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap