4 entry daha
  • cashback senaryosu altına çok iyi gizlenmiş bir piramit sistemi.

    açılış mantıkları tüketicilerin biraraya gelerek satıcılardan toplu indirim alması. kendi yarattıkları bir sistem ile anlaşmalı oldukları marka ve mağazalardan yapacağınız alışverişlerden gelen indirimler ve puanlar
    ile biriken alacağınızın hediye çeki olarak size iade edilmesi. buraya kadar çok güzel. şimdi adım adım gidip bu para kazanma sistemini inceleyelim.

    ilk öncelikle pozisyon dedikleri birşey var neden niye nasıl bana sormayın adamlar öyle demek istemiş. sisteme yatırdığınız her 110 lira veya yaptığınız alışverişleden kazandığınız indirimler toplamı 110 liraya ulaştığında bir pozisyon oluyor. yani birimimiz 110 tl.

    daha sonra bu poziyonlar sizin maxrix inize yerleştiriliyor. neden matrix niye matrix bunu gene bana sormayın. neden hesabınıza eklenmiyor. tahminimce zaten kafası karışmış insanları etkilemek için new age bir kelime oyunu.

    2 şekilde para kazanabilirsiniz. daha doğrusu sistemden geriye ödeme alabilirsiniz. ya sizin yaptığınız harcamalarınızdaki indirim toplamı ki bu sadece üye işyerlerinden olabilir, bu 110 liralık pozisyonlar toplamı 9 adet olunca kazandığınız indirimler hesabınıza alışveriş puanı olarak ekleniyor. bu arada not şu anda henüz üye bir işyeri yok.

    diğer yöntem para harcamadan üyelerden gelecek pozisyonlar ile alışveriş puanı kazanacağınız yol. hesabı şöyle yapılıyor. para daha doğrusu sistemden geriye birşeyler alabilmeniz için alttan ve üstten 35 er pozisyon birikmesi gerekiyor. piramit sistemi gibi altta sağa ve sola ayrılan kollar yerine üstte sağa ve sola ayrılan kollar yapmışlar. haydi bu 35+35 70 pozisyon nasıl birikir onu hesaplayalım.

    sizin abone yaptığınız kişilerin yaptığı alışverişleri üzerinden yaklaşık 0.05 oranında hesabınıza ekleniyor. yani altınızda veya üstünüzde 1 pozisyon oluşması için 22.000 tl ( eski para ile 22 milyar) alışveriş yapılması lazım. ne demiştik 990 tl lik primi alabilmeniz için 70 pozisyon dolmalı yani. abone yaptıklarınızın üye işyerlerinden 1.540.000 tl (eski para ile 1 trilyon 540 milyar lira) alışveriş yapması gerekiyor. özetle asla böyle bir durum gerçekleşmiyor.

    şunu da eklemek lazım. tüm bu hesaplar %10 luk indirime göre yani en iyi durum senaryosunda yapılmıştır. bu orandan çok daha düşük indirimler de mevcut. kısaca o toplanması gereken 1 trilyon 540 milyor eski tl gerçekçi durumlarda 2-2.5 trilyona kadar çıkabilir.

    bu hesap sistemi hiçbir şekilde web sayfalarında anlatılmıyor, açıklanmıyor. seminere gelin deniyor. ve orada ağzı iyi laf yapan bir adam çıkıp konuyu eveleye geveleye işin özünü hep atlayarak anlatıp duruyor.

    anlaşmalı firmalar anlşamalı mağzalar denip duruyor. ve ekleniyor henüz bu anlaşmalar yapılmış değil bakın bizde yalan yok. ama yapacağız. üye sayımız 30bin olunca ortaklık kapanacak geç kalmayın. anlaşmaları o zaman yapacağız. şimdi üye sayısını kim nasıl konrol ediyor ? bu da muallakta. o üye sayısı hiçbir zaman 30 bine ulaşmayabilir. ya da ulaşşa bile yapılan anlaşmalar işeyaramaz ufacık o paraların asla harcanamayacağı sikko mağazalar ve markalar ile olabilir.

    bir konu daha. petrol ofisinde %4 indirimden bahsediliyor. akaryakıtta %4 indirim devasa bir oran. inanılmaz bir rakam. taksicileri, uzunyol otobüslerini falan düşünün. söz verdikleri açıkladıkları bu indirimi son aylarda akaryakıtta her türlü promosyonun bırakın indirimi kağıt mendil çatal bıçak bile dağıtmanın yasaklandığı durumda nasıl sağlayacaklarını çok merak ediyorum.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap