5 entry daha
  • 25 yaşında silahla vurularak ölmüş gencecik bir kardeşimizdir.
    olayın nasıl gerçekleştiğini bilmiyorum. bir nefret suçu olabilir, işin ardında etnik kimliğinden/dininden bağımsız başka bir kişisel garez, hesap vb. olabilir ama inanın bana ne kadar mantıklı gelmese de şakalaşma sonucu da olabilir.
    asteğmen olduğum birlikte sadece kendi ağzımla en az 10 kez uyardığım hatta "gerçek erkeğin silaha saygı göstermesi gerekir silahla çocuklar şaka yapar" gazı verdiğim takımda; bir kısmınızın mutlaka görmüş olduğu -belki hala vardır- silahlıklarda bulunan "bir poz çekeyim tertip" diye başlayan silahla şaka yapan askerin arkadaşını vurduğu karikatürümsü uyarı levhasının hemen altında benim takımımdan bir eleman arkadaşını şakalaşırken vurdu. ben olay sırasında orada değildim ama hem tüm şahitler hem de vurulan çocuk şakalaşırken olduğunu teyit etti. her ne kadar çocuğun bir böbreği ve dalağı alındıysa da neyse ki kurtuldu.
    demem o ki bilginin bu kadarıyla ne olduğunu hiç birimiz bilemeyiz. bir de "kimliği öğrenilemeyen" ifadesinin açılması gerekir. ortada süren bir soruşturma mı var? askerin kimliği belirli ama basına açıklanmadı mı? açıklanacak mı? gibi farklı alt dalları var.
    tekrar dediğim gibi hiç birimiz ne olduğunu bilmiyoruz ama bir çokları düşüncelerine ne şekilde destek olacaksa o şekilde evirmeye çalışıyor. aktardığı/aktarmadığı şekliyle de herkesi kışkırtıyor.
    işin içinde birinin ölümü var son derece iyi araştırılmalı ne şaka diye geçiştirilmesi kabul edilebilir, ne de ölmüş bir insanın üzerinden prim yapılmaya çalışılması.
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap