8 entry daha
  • bir sherlock holmes hayranı olarak dört gözle beklediğim, '' moriarty holmes kadar hayranlık uyandıracak yeni takipçilerde... ya mycroft holmes'u az da olsa görebilirsek tadından yenmez be hoca...'' gibi tahmin ve beklentiler içinde kıvranmaktan kendimi alamadığım film.

    ilk film hakkında o kadar karamsardım ki... o kadar ''kesin saçmalayacaklar ya...'' diye ahkam kesip içten içe ümitlenmiştim ki...çekine çekine başlamıştım filmi izlemeye. herneyse, olay örgüsü, oyunculukları, tespitleri, müzikleri kısaca her öğesi o kadar güzeldi ki... ancak bu kadar yapılırmış dedirtti. sıfır hata. şu biraz daha iyi olsaymış ya bile diyemedim. sadece holmes da watson da biraz daha yaşlı canlanmıştı kafamda, yani filmdekinden 5 er yaş daha büyük diyebilirim. tabi bu benim kişisel görüşüm. filmde gördüğümüz karakterler oldukça dinamiktiler ki bu da filmin temposunu az biraz daha arttırmıştı. neyse, kısacası göze batan herhangi bir kusur yoktu bence.

    a, şu var, '' sherlock holmes'u tam verememişler aaabi, kitapta öyle değildi ki yahu...'' diyen birileri illa ki çıkacaklardı ve ben de bu arkadaşlara müthiş sinir olacaktım, bu film olayını öğrendiğim anda kafamda beliren bir olaydı, gerçekleşti. şaşırmadım.

    insanların kafasındaki holmes modeli elinde büyüteci, ağzında piposu, üzerinde milattan kalma bir giysisi, ritmik hmmm lamalarla gece karanlığında iz peşine düşen zehir hafiye mi yani. benim yaşım küçük abiler, ama biliyorum ki birçoğunun kafasındaki holmes modeli bu. yapmayın. lütfen.
227 entry daha
hesabın var mı? giriş yap