8 entry daha
  • spor aletlerinin hemen her çeşidi buna dahildir. evde spor yapılmaz gibi çok çok eski bir hindu atasözü vardır. yine yaklaşık aynı anlama gelen "spor yuvada olmaz" anlamında bir aztek atasözü de mevcut. fakat yıl 2011 olmasına rağmen halen evde spor yapabileceğine inanıp koşu bandı, mekik sehpası gibi şeylere para verenler var.

    üstelik bu şahıslara "abi hayatta kullanmazsın, maksimum 1 ay" dedin mi yok lan ben herkes gibi değilim, sporcu adamım ben hep kullanırım falan derler. ya bi kere sporcu olan adam zaten 1 spor salonuna üyedir abicim (ya da bi kulübe falan). sen üye değilsen bilki sporcu falan değilsin. o yüzden sen de herkes gibisin*. evde spor yapılmaz. sen de buna dahilsin. almayın böyle şeyler boşuna canlar.

    tüm bunların yanında başka şeyler de sayabilirim farklı kategoride. halı yıkama makinesi gibi kurması ve kullanması çok aşamalı olan şeyler de kullanılmaz. yani makineyi çıkar, kabına su doldur, deterjan doldur, kullan, sonra temizle vs ohooo. kim uğraşır lan bunla? bunun yanında mutfak gereçleri de var böyle bir sürü. temel 1-2 mutfak gereci vardır mesela. (rende, rondo, ekmek kızartma makinesi, tost makinesi vs). bunların haricinde olan detay makineler de asla kullanılmaz. yumurta haşlama makinesi falan gibi şeyleri kasdediyorum. lan yumurta dediğin şeyi cezvede zaten 5 dakikada haşlıyorsun. ne gerek var makineye? o makine bil ki depoya gidicek 2 ay sonra.

    kullanması kullanmamasından daha zahmetli olan yığınla makine ve gereç var bu dünyada. bunu iyi etüt etmek gerekiyor.
2818 entry daha
hesabın var mı? giriş yap