35 entry daha
  • film noir türünün ustalaşmış yönetmeni jim jarmusch'dan bitmeyen bir tebessümle izleyeceğiniz sıradışı iç buhran filmlerinden biridir.

    --- spoiler ---

    ara sokaklarda bir şekilde hayatta kalmak için kuryelik ve pezevenklik yapan iki afili delikanlının tuzağa düşürülüp roberto benigni'nin hayatlarına girmesiyle kendilerini bir hapishane parodisine kaptırmaları insanın yüzünde gerçekten bir tebessüm bırakıyor. hapishaneden kaçıp çeşitli yerlere sığındıklarında aslında kaçtıkları o ufak hücreden hiçte bir fark yaşamadıklarını görmemiz , geldikleri yerdeki kurallara göre yaşamaya çalştıkları bir iç buhranın içerisine sürüklüyor adeta.

    adaletin bu filmdeki etksinin aslında , yasadışı bir hayat yaşasalarda bir o kadar yaramaz iki çocuk olan zack ve jack karakterlerinin gerçektende kapatılması gereken azılı mahkumlar sınıfına sokulmasını biraz eleştiriyor diye düşündüm. zaten jack ve zack karakterleri tuzağa düşürüldükleri için roberto karakteri ise 'yanlışıkla' bilardo topuyla bir adam öldürdüğü için yargılanmaktadır aslında ve dikkatlicei bakıldığında hiçkimse için bir tehtit oluşturmayacak karakterlerdir.

    unutulmaz bir sahne olarak , roberto ve sevgilisinin ritüele benzer o dansları görülmeye değer.
    ve tabi ki (bkz: i scream you scream we all scream for ice cream)

    --- spoiler ---
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap