25 entry daha
  • henuz iki saat oynamama ragmen her yonuyle mukemmel oldugunu anladigim oyundur.

    en zor zorluk seviyesinde (give me deus ex) oynamanizi tavsiye ederim. oyundaki gorevleri daha onceden gosterdikleri vidyolardaki gibi stealth, hayvan ya da yari stealth yari hayvan olarak oynayabiliyorsunuz. stealth tabi ki en cok hazzi (ve experience puanini) veren ve en zor olan secenek.

    yapay zeka ilk deus ex'in aksine cok iyi. siper aldiginiz zaman call of duty oyunu "gibi eheheh bak girip cikcam ben burdaki sipere sen bekle ates et ben bas verince" tarzinda degil, aktif bir sekilde surekli etrafinizdan dolasiyorlar, flashbang atiyorlar vs. ozellikle give me deus ex modunda oynuyorsaniz bi odaya girdiginizde planinizi yapip oyle hareket etmenizde yarar var. aksi takdirde 3 4 kursunda seriliyorsunuz.

    oyunun sunumu da oldukca etkileyici. grafikler inanilmaz olmasa da (ki her zaman iyi bir sanat stilinin (bkz: bioshock), iyi grafiklerden (bkz: crysis) onemli oldugunu savunmusumdur), oyun kendi tarzini altin, siyah renkleriyle ve postmodern dizayniyla belli ediyor. bir seye benzetecek olursak (bkz: blade runner) ve robocop a benzetebiliriz.

    seslendirme yer yer siritsada cogu karakterin seslendirmeleri oldukca basarili.

    bildigim kadariyla gelistirebildiginiz 21 augmentationiniz bulunuyor. hackingden tutun, gorunmez olmaya oldukca genis bir yelpaze var. tabiki her puan yeni bir yetenek acmiyor. mesela omuz/kol protezlerini guclendirince silahlardaki tepme azaliyor, kollari guclendirince camis gibi turretleri yerinden sokup terminator gibi sagi solu tarimar edebiliyorsunuz.

    the witcher 2 de gorup de asik oldugumuz "organik" dunya deus ex te de mevcut. sehirde veya sarif industries in icinde gezerken duydugunuz konusmalarin hepsi oyunun senaryosuyla ilgili oluyor ve beklenilenin aksine zaten bildiginiz bir bilgi hakkinda, "duydun mu la bizim jensen yine ortaligin ebesini sitmis" gibi 2 3 cumle olmuyor.

    envanterinizi organize etmek bir hayli kolay, 1 den 10 a kadar tuslara istediginiz esyayi yerlestirebiliyorsunuz, gerek silah, gerek medkit.

    save etme konusunda oldukca insafli bir oyun, catisma tamamiyle bitmemis olsa da save etmenize izin veriyor.

    2 saatlik oyunun ardindan anca boyle madde madde bir inceleme yapabildim, affola. ilerleyen gunlerde editler gelecektir.

    e bu kadar yazdin bir de not ver derseniz: 9.5/10 diyorum. o 0.5 i de nerden kirptin derseniz bilemeyecegim valla, havali oyun siteleri 10 vermiyor. bende vermem, verdirtmem.

    mini talep uzerine gelen edit:
    sistem gereksinimlerine gelince: hersey en yuksek, anti-aliasing, directx 11 1080p de oynuyorum (asagi yukari hep 60 fps civarinda). oyunun optimizasyonu oldukca iyi gibi, the witcher 2 kadar guzel olmasasda the witcher 2 gibi bilgisayari aglatmiyor. bilgisayarimin ozellikleri:

    -intel i7 quad core 3.06ghz
    -nvidia geforce gtx460 2gb
    -12 gb ram

    biliyorum cok saglikli olmadi ama copy pasta minimum gereksinimi yazayim, ne kadar cogu zaman pek isabetli olmasalarda:

    intel cpu - core 2 duo e4700 2.6ghz
    amd cpu - athlon 7750 dual core
    nvidia gfx card - geforce 9800 gtx
    ati gfx card - radeon hd 4830 512mb
    ram (memory) - 2 gb
    hard disk space - 8.5 gb
    direct x - 9
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap