7 entry daha
  • nasıl ki ebru gündeş kameralar önünde anevrizma geçirmiş olduğu için şanslıysa, bu zat da aspergerine çok şanslı bir coğrafyada tutulmuştur. born on a blue day adlı kitabında anlattığından hareketle ailesinin kendisine destek olmak için envai çeşit yöntemler geliştirdiğini gözlemliyoruz. yöntemleri bırakınız, adedini unuttuğum (yedi yahut sekiz) kadar kardeş yapmışlar adama. kardeşler de gayet bilinçli büyümüş, büyütülmüş. zaten kardeşlerinden biri de aspergerli.

    ne diyorduk, adam şanslı... tek baş etmesi gereken şey asperger... neredeyse canlı yayında geçirmiş epilepsi krizinin ilkini. böyle, örnek steril bir ortamda büyütülmüş filan... etrafta anlayış hat safhada!

    eşcinsel olduğunu açıkladığında bile maksimum anlayışla karşılanmış. adamın türkiye hudutlarında yaşadığını düşünsenize!!! (daniel yolda daireler çizerek yürümektedir, her geçen taksi kendisine dütler... daniel mutfağa uğradığında yerdeki kaşıktan rahatsız olur, kafasına terlik yer... daniel iş müracaatında diyaloğu takip edemediği için bütün kapılar yüzüne kapanır... daniel çok bilmiştir ayol, susturulsun... daniel bilgi sahibi olduğunu düşünmektedir ama türk âlemi yekûnen ulemâdır, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu düşünür... daniel bir adama aşık olur, mahalle erkânınca pipisi kesilir... var mıdır böyle hastalıklı fikirlere bu coğrafyada yer? hıh? daniel iki lafın belinin kırılacağı bi insan değildir, insan mıdır ayol... daniel pazardan alışveriş edemez, bu memlekete layık değil, insanları küçümsüyor ha... pinin milyonuncu rakkamını sayacakmış, yarrağımın kurma kolu, edison mu kesilecen başımıza, der babası filan... daniel amına koyim diyemez amına koyim, küfrü edebilmek için fiilin edilebileybıl olduğunu düşünüyor dahi kafası, bu adam bu coğrafyayı hak etmiyor kesin... esperandoca bütün kelimelerin karşılığını sözlüğe yazacakmış, tematikçi çıktı bu da!)

    türkiyede yirmili yaşlarını geçtikten sonra asperger diye teşhis edilen insan var mı, bilmiyorum. tıp camiamıza göre sanki bütün aspergerliler üç yaşında olmak zorunda.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap