106 entry daha
  • çok özendim 2 kelam da ben edicem. madde madde geçeyim;

    -2. derece akrabamın biri sedan reno megane'ı ile bilmem kaç km hızla seyir ederken mıcıra kapılıp şarampole yuvarlanıp takla attı. araçtan sadece yüzlerindeki 1-2 morlukla sağsağlim çıktılar. ha bir de yolcu koltuğundaki akrabanın başında küçük bir dikiş kaldı hatıra. bu demek değildir ki megane çok güvenli bir araba. ancak bok atarken bokunu çıkarmaylım.
    -pasif güvenlikte ne kadar ortalama üstü ise bunun yanında aktif güvenlikte de bi o kadar kötüdür bu araba. virajlarda falan eğer hızlı girerseniz kıçı başı dağıtma ihtimaliniz yüksektir. yani çok limitlerini zorlamamak lazım arabanın. yol tutuş öyle ford focusun yanına yaklaşamaz.
    -megane yazısı düşmemiş megane bulmak zor. çünkü o megane yazıları söken orospu çocuğu sayısı, piyasadaki megane araba sayısından daha fazladır. alfabenin en çok kullanılan 2 sesli harfini içeriyor. e ve a. orospu çocukları da götlerine mi sokacak artık ne yapacaksa özellikle bu harfkeri söküp götürüyorlar. ben bizzat kendi kullandığı şirket arabasının arkasındaki megane yazısındaki e'yi, kız arkadaşının isminin baş harfi bahanesi ile söken dallama gördüm. kendi arabası lan.
    -arabaların kaportaları darbe emicidir. tek darbede en çok dağılanı genelde en iyi pasif güvenliğe sahiptir. tam tanımı bu değil tabi. toroslar tam kütüktür. biz de bi kere ithal toyota corolla ile torosa çarpmıştık. bizim arabanın ön taraf yokoldu. öndeki torosda hasar yoktu. ama genelde bu tip kazalarda torosta oturanların boyunu zedelenir, kafası gözü zedelenirken, diğer araçtakilere bi bok olmaz. olayın özü bu zaten.
    -ikinci neslinin dizaynı o kadar güzelki halen piyasadaki en şık arabalardan bence. ama sadece kasası güzel işte maalesef. bir de dizel motoru neredeyse koklayarak yakıyor. piyasanın en az yakan dizellerindendir.
    -herhangi bir araba ile 160km ile beton bloğa çarparsanız muhtelemen bundan kimsenin haberi bile olmaz. yoldan geçenler orda ki metal yığını ne be falan der sadece.
    -betonun taşıyıcı gücü yüksektir bu yüzden kolonda önemlidir. demirin tartma ya da direnç gücü yüksektir bu yüzden kirişlerde daha önemlidir. beton blok sadece betondan ibaretse çarpma etkisi ile kırılabilir. ancak içinde demir varsa o zaman dayanır işte. bu da böyle gereksiz bir bilgi olarak kalsın.
542 entry daha
hesabın var mı? giriş yap