20 entry daha
  • sinema tutkusu nedeniyle hukuk öğrenimini yarıda bırakıp sinema dünyasının içine girmiştir. ilk başlarda atıf yılmaz ın yanında önceleri klaket tutma gibi yan işlerle uğraşırken daha sonrasında atıf yılmaz'ın filmlerinde yönetmen yardımcılıkları yapmaya başladı. daha sonra lütfi ö. akad ile çalışmaya başlamıştır ve hudutların kanunu, vesikalı yarim gibi önemli filmlerde yönetmen yardımcılığı yapmış ve senaryo çalışmalarına yardımcı olarak katılmıştır. daha sonra yılmaz atadeniz 'le çalışmaya başlamıştır kilink istanbulda, kilink uçan adama karşı, maskeli beşler gibi filmlerde yönetmen yardımcılığı yapmıştır.
    yönetmen olarak ilk filmi yılmaz atadeniz in desteğiyle çektiği çelik bilek tir. asıl ününü çeko ve dünyayı kurtaran adam filmleriyle yapmıştır.

    çetin inanç yönetmen olarak kısıtlı bütçelerle dar zamanda hayal gücünü ve yaratıcılığını zorlayarak ve çoğu zaman da fazla takmayarak farklı bir yer edinmiştir sinemamızda kendisine. en önemli özelliği denemekten korkmaması ve dikkatle izlendiğinde farklı şeyler yapmasıdır. yeri gelir oyuncu bulunmadığından rol alır yeri gelir teknik ekip beceremeyince sahte köpek balığının içine girer ve onu yüzdürür.(çöl olarak bilinen mavi çöl filminde)

    ölümsüz(1982) ile birlikte başlayan cüneyt arkın birlikteliği efsane bir birliktelik olur ve bir çok filme imza atarlar beraber.
    fimlerini genelde 10-15 günde çeker. 2 günde çektiği filmlerde vardır. bombala oski bombala yı 1 günde çekmiştir.

    ''yumruk sesi almak kolaydır ama çift yumruk lazım olunca maharet ister, girersin kunt'un stüdyoya alırsın makineli tüfek sesini tersten kaydedersin. çift yumruk efekti olur." sözü onun sinemasını ve dehasını kanıtlamaya yeter.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap